Robotika CTDK

 Ahol a napi robot öröm…
Programozz robotot!
„A jövő már itt van - csak még nem mindenkinek jött el.”
W. Gibson
A Ciszterci Szent István Gimnáziumban a Ciszterci Tudományos Diákkör részeként működik a LEGO robotprogramozás.
Manapság a robotok egyre több ágazatban jelennek meg. A robotok segíthetik, vagy akár helyettesíthetik is az emberi tevékenységeket és munkavégzést. A filmiparban, az oktatásban is egyre nagyobb utat törnek maguknak. Az oktatásban alkalmazott robotok fejlesztik a tanulók kreativitását, a csoportos és egyéni munkavégzést, a kitartást és precizitást.
 

tovább »
2021.11.16

Tisztelt Szülők! Kedves Felvételiző Diákok!

 Tájékoztatjuk Önöket, hogy a felvételi tájékoztatóban meghirdetett nyílt tanórák
- 2021. november 17. (nyolc évfolyamos)
- 2021. november 22. (négy évfolyamos)
iskolánkban a járványhelyzetre való tekintettel nem kerülnek megtartásra.
 
A felvételivel kapcsolatos tájékoztatók a szülők számára a ciszterci templomban lesznek:
- 2021. november 15. 17 órakor a nyolc évfolyamos gimnáziumba jelentkezők számára
- 2021. november 18. 17 órakor a négy évfolyamos gimnáziumba jelentkezők számára
 
Köszönjük megértésüket!
Székesfehérvár, 2021. november 3.
 
a Ciszterci Szent István Gimnázium vezetősége
 

tovább »
2021.11.04

Kitaibel Pál Biológiaverseny

2021. október 8-án rendezték meg a Kitaibel Pál Biológiai és Környezetvédelmi Tanulmányi Verseny országos döntőjét, melyre iskolánkból Ágoston Anna (10. A) is bejutott. A rangos megmérettetést online formában bonyolították le. 

tovább »
2021.10.19

Helyesírásból jeles

A Katolikus középiskolák XIII. országos helyesírási versenyén 2. helyezést ért el Erdei Csenge Kincső 11. c osztályos tanuló, felkészítője Lőrincz Tamás, 3. helyezett lett Zsombók Imola 10. c osztályos tanuló, felkészítője Ferenczy Noémi.  

tovább »
2021.10.15

Október 6.

 "Aradi vár, aradi vár, halál völgye..." Az október 6-ai megemlékezést ezúttal a 7. b osztály készítette, méltó és szívet melengető emlékezés volt ez. Csak az hal meg, akit elfelednek. Tisztelet a hősöknek! 

tovább »
2021.10.07

Helyesírási verseny

 A 9-12. évfolyamosok helyesírási versenyén 1. helyezést ért el Erdei Csenge Kincső (11.c), felkészítő Lőrincz Tamás, 2. helyezést Zsombók Imola (10.c), felkészítő Ferenczy Noémi, 3. haelyezést Zsombok Zsófi (9.d), felkészítő Huszár-Bércesi Katalin. Gratulálunk! 

tovább »
2021.10.05

Reneszánsz zene és tánc

 A 10. évfolyamon szervezett reneszánsz projekt keretében október elsején, a zene világnapján az aulában reneszánsz zene hangzott el. Ungaresca, fuvola: Keller Anna, Ruff Dorka (10. b), zongora: Dreska Balázs (8.a), Une jeune filette: reneszánsz kamarakórus hangszeres kísérettel. A vállalkozó kedvűek táncra is perdültek. Felkészítő tanárok: Radics Éva és Fekete-Némedi Katalin.

tovább »
2021.10.05

Gyöngyélet

 A biedermeier stílusirányzatról tartott zenés irodalmi estünk a Hiemer ház babamúzeumában hangulatosra sikerült, és nagy sikert aratott. Előadók Radics Éva tanárnő és a MusiColore Énekegyüttes, Molnár Orsolya(zongora), Molnár Péter  (klarinét), valamint a profi előadók mellett tanítványaink: Erdei Csenge Kincső, Farkas Eszter, Fenyő Mercédesz, Orosz Janka, Zolnai Krisztina, Major Benedek, Still Péter, Herpy Miklós, Részeg Ákos és Vig Zsombor. Az irodalmi szemelvényeket Ferenczy Noémi tanárnő állította össze.

tovább »
2021.09.30

Fenntartható fejlődés nemzetközi verseny

Virányi Róbert 8/A osztályos tanulója a Magyar Természettudományi Társulat által szervezett I. Kárpát-medencei Kindler József - Láng István Fenntartható fejlődés nemzetközi versenyen II. helyezést ért el.
 
Felkészítői, pedagógusai:
 
Szigeti Balázs és Moharos Sándor
 
 

tovább »
2021.09.27