TIOP

Megújul a könyvtár!
 
A Ciszterci Szent István Gimnázium könyvtára a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által meghirdetett a Könyvtári szolgáltatások összehangolt infrastruktúra-fejlesztése – „Tudásdepó Expressz” nevű pályázatán kb. 5,5 millió Ft nyert el. A megvalósítás szeptemberben kezdődött és februárban fejeződik be.
A kitűzött cél a könyvtár oktatási-képzési szerepének erősítése volt a korszerű IKT infrastruktúra- és szolgáltatási fejlesztéssel. Öt új számítógép kerül használatba, ebből négyet a diákság használhat majd. A multifunkcionális nyomtató lehetővé teszi, hogy a könyvtárban fénymásolni és szkennelni lehessen. A vonalkódos kölcsönzés előreláthatólag jövő tanévtől valósul meg.
A cél továbbá az is, hogy a jelen lévő dokumentumok, könyvek adatai átkerüljenek az elektronikus-online felületre és az onnan való korlátlan hozzáférés megvalósulhasson tartózkodási helytől függetlenül. Emellett a könyvtár új eszközökkel képes lesz segítséget nyújtani a vakok és gyengén látók megsegítésére egy képernyőnagyító és többnyelvű felolvasó rendszer beszerzésével. Ez hasznára lehet az idegen nyelvet tanuló diákok, valamint a magyar nyelvet tanuló cserediákok számára is. Ezen kívül a könyvtár kisebb belső felújítása is időszerűvé vált: padlóburkolat-csere és a termek festése történt meg.
Reményeink szerint ezek a fejlesztések nagyban hozzájárulnak az iskolában tanulók mindennapjainak megkönnyítéséhez.
A projekt beleilleszkedik a Ciszterci Szent István Gimnázium Klebelsberg Kuno könyvtár rehabilitációs programjába, ami 2015-re valósul meg.