Környezetvédelem a jövőért.

Iskolánk csapata a Hanon System által szervezett  környezetvédelmi vetélkedőn iskolánk csapata a 3. helyezést érte el.
A csapat tagjai: 8.a Éliás Klára, Borka Sára, Reichert Jázmin
Felkészítő tanár: Rideg Gabriella

tovább »
2024.05.16

Éneklő ciszteresek

 A Ciszterci Gyermekkar 2024.04.24-én arany minősítést szerzett az Éneklő Ifjúság Minősítő Hangversenyen.
 
A Ciszterci Vegyeskar 2024.05.11-én arany minősítést szerzett a Szent István Városa Kórusversenyen megrendezésre kerülő Éneklő Magyarország Minősítő Hangversenyen.
 

tovább »
2024.05.14

Végzőseink ballagása

 Május 4-én, hasonlóan városunk többi gimnáziumához, mi is elbúcsúztunk végzős diákjainktól. Ballagóink a Városház téren gyülekeztek 9 órakor, majd a közös ünneplést követően átvonultak a ciszterci templomhoz, ahol Előd atya megáldotta őket.
Iskolánkba visszaérkezve már várták őket egykori diáktársaik és tanáraik, akik sorfalat állva köszöntötték a még egyszer gimnazistaként visszatérő osztályokat. Meghitt volt, ahogy a végzősök osztályfőnökeik vezetésével utoljára végigjárták az iskola folyosóit, miközben az iskolarádió is őket búcsúztatta az eseményre összeválogatott ballagási zenével.
Az ünneplés a díszudvaron folytatódott, ahol a végzős osztályok képviselői elbúcsúztak az Alma Matertől, megköszönték szüleiknek, tanáraiknak és egymásnak az elmúlt éveket és megfogalmazták a jövővel kapcsolatos reményeiket, bizakodásukat.
Diákjainkat a 11. évfolyam felkért szónokai, valamint Orosz Ágoston igazgató úr és Ribi Gábor, a székesfehérvári Ciszterci Diákegyesület elnöke búcsúztatták, beszédjükben megköszönve a szülők és a pedagógusok nevelő munkáját és figyelmeztetve a végzősöket, hogy hivatásukba ne feledjék embertársaik és hazájuk, nemzetük szolgálatával a nagy elődök nyomdokain járva gimnáziumunk hírnevét tovább öregbíteni, mert „a fehérvári ciszteres lét kötelez” és „aki egyszer ciszteres lett, az örökre az is marad!”
A köszöntő beszédek és a színvonalas műsor mellett sor került a jeles és kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező tanulók méltatására is, valamint átadták a különböző területeken maradandó és elismerésre méltó teljesítményt elért diákjainknak a gimnáziumi emlékérmeket, dísztálcákat és az Adere et lucere díjakat, példaként állítva a díjazottak munkáját, eredményeit és erényeit az eljövendő nemzedékek számára.
Kedves 12.-esek, köszönjük nektek az elmúlt éveket, amit együtt tölthettünk, köszönjük, hogy önmagatok voltatok, hogy színesebbé tettétek iskolánk mindennapjait! Várunk titeket vissza szeretettel, az utatokhoz pedig Isten áldását kérjük, „maradjatok meg a szeretet útján!” (1Kor, 14,1)
 

tovább »
2024.05.06

Versenyeredmények természetismeretből

A Kaán Károly Természetismereti verseny megyei fordulóján az alábbi eredmények születtek:
 
Ötödikesek között:
Bordács Boldizsár (5.b) 2. hely
Hatodikosok mezőnyében:
Vallyon Éva (6.a) 1. hely
Lambert Anikó (6.a) 3. hely
Vallyon Éva a május végi országos megmérettetésen képviseli Fejér megyét.
 
Felkészítő tanáruk: Kis-Pál Zsuzsanna 

tovább »
2024.04.29

Olvasd el, neked szól!

 Nem találod a helyed a világban? Nyomaszt, hogy tűnőben vannak a biztos értékek?
Egyedül érzed magad a problémák súlya alatt? Vagy túl sok a miért és a válaszok késlekednek?
 

tovább »
2021.09.23

Szentségimádás

A ciszterci Nagyboldogasszony templomban minden hónap első péntekjén 17 órakor  szentségimádás az iskoláért, az ott tanulókért és dolgozókért, utána szentmise. 

tovább »
2024.04.16

Szülői fórum

 Tisztelt Szülők!
A következő szülőfórum időpontja, Atya zirci elfoglaltsága miatt nem 6-án hétfőn hanem 13-án lesz.
2024. 05.13 17 óra. Mindenkit szeretettel várunk az 1-es teremben.
Üdvözlettel,
Előd atya és Balogh Anita Beatrix iskolapszichológus
 

tovább »
2024.05.03

Kedves Szülők! Kedves Felvételizők!

 Iskolánk a mai napon (2024. április 26-án) kapja meg az Oktatási Hivataltól a felvételi eljárás hivatalos listáját, melyről jogszabály szerint 2024. május 2-ig fogjuk Önöket értesíteni a megadott e-mail címükön. Felhívjuk a figyelmüket arra, hogy a Spam-mappájukat is figyeljék.
Az értesítés megérkezéséig tisztelettel kérjük türelmüket.
 

tovább »
2024.04.26