Műhelymunka

 Az Írószakkör
Az Írószakkör olyan ciszteres és volt ciszteres diákok társasága, akiket érdekel az irodalom vagy az írás. Ez a társaság 2011-ben alakult meg Lőrincz Tamás tanár úr jóvoltából. Eleinte érdekes műveket olvasgattak és dolgoztak fel, és írásgyakorlatokat végeztek. Aztán mikor az akkori 5.b-sek tudomást szereztek erről a szakkörről, sokan jelentkeztek rá. Ekkor az írószakkörön nagyobb hangsúlyt kapott egy új rész is: a diákok saját írásaikból olvashattak fel (ez még most is így van). A felolvasás után a többi tag, illetve tanár úr is elmondhatja véleményét, ezáltal segítünk az írás kijavításában, tökéletesítésében.
Az írószakkörös gyakorlatok pedig az íráskészség fejlesztésére alkalmasak. (Ilyenekből sokat olvashatunk a kiadásra váró könyvben.) Nyáron tábort is szerveztünk, melyről szintén itt olvashattok, Glória cikkében.
Nemrégen egy pályázaton pénzt nyertünk, amelyből kiadjuk az írószakkörös antológiát (Tejfogú csillagok). Ebben a könyvben írószakkörös gyakorlatok és saját írások is találhatóak.
Orosz Janka Estella 6.b