Énekkarok

„Nem sokat ér, ha magunknak dalolunk, szebb, ha ketten összedalolnak. Aztán mind többen, százan, ezren, míg megszólal a nagy Harmónia, amiben egyek lehetünk. Akkor mondhatjuk majd igazán: örvendjen az egész világ!”
/Kodály Zoltán/
 
A pályázati támogatást a Ciszterci Vegyeskar 2017-2018-as tanévben eltervezett programjaira igényeltük, ezen belül is a Helikon Ünnepségekre, melyen hosszú idő óta nem vettünk részt, és amely a legnagyobb költséget jelenti a kórus életében.
A 44 fős kórus első jelentős szereplése az adventi időszakban a székesfehérvári Vörösmarty Színház szervezésében megrendezett Biblia Maraton alatt volt, amikor is a színházban egy órás műsort adtunk. A Ciszterci Gimnáziumban is kiemelt időszak az advent, a négy adventi reggelből az utolsó, ami dec. 21-re esett szintén a Vegyeskar fellépésével színesedett.
A dec.20-ai karácsonyi koncerten az iskolában működő összes kórus, valamint a népdalénekesek és a hangszeresek közül is a kiemelkedőbben szerepeltek.
A második félévben színházi előadásokon és könnyűzenei hangszerbemutatókon vettünk részt, valamint szerepeltünk városi rendezésű programokon. Így március 15-én az ünnepség keretén belül énekelt a kórusunk, hangszerkísérettel szólaltak meg a műsor zenei anyagát képező katonadalok.
Áprilisban több fellépésünk is volt, műsoron zongorakíséretes művek és a cappella művek egyaránt szerepeltek. Az Éneklő Ifjúság Minősítő hangversenyen a Gyermekkar és a Vegyeskar is szerepelt, az eredmény mindkét kórus esetében arany minősítés lett.
Ápr.19-21-ig tartott Keszthelyen a Helikoni Ünnepség, melyen a Vegyeskar szerepelt. Az iskolai egyenruhán kívül a fesztiválra egyenpólót vittünk magunkkal, melyet ez alkalomra készíttettünk.
A tanév végéig még egy városi díjátadó ünnepségen, az iskolai ballagáson, és a templomi Te Deum misén énekelt a kórus, és ezzel az idei tanév programjai befejeződtek.
 
 
 
 
 2017-2018-as tanév során a kórusok a következő programokon szerepeltek, és értek el eredményeket:
Ciszterci Gyermekkar
Okt.1. Zenei Világnap
Dec. 3. Újszövetség- maraton a Vörösmarty Színházban
Dec. 20. Karácsonyi koncert a Ciszterci templomban
Ápr.17. Éneklő Ifjúság Minősítő Hangverseny Arany minősítés
máj.5. Iskolai ballagás
Ciszterci Vegyeskar
Okt. 2. OperaKaland – operalátogatás az Erkel Színházban Figaro házassága 2.0
Dec. 3. Újszövetség- maraton a Vörösmarty Színházban
Dec. 20. Karácsonyi koncert a Ciszterci templomban
Ápr.17. Éneklő Ifjúság Minősítő Hangverseny Arany minősítés
Ápr.19-21. Helikoni Ünnepségek Arany minősítés
Máj. 28. Zenei Nevelésért Díjátadó Gála
 
 
 Képek