Cipősdoboz akció

 
gyűjtés a csángó gyermekeknek
 
 
HATÁRIDŐ:
2018. november 30.
 
 

FONTOS:
rá kell írni, hogy fiúnak, vagy lánynak szánják
Kb. hány évesnek (14 éves korig)
 
Tartalmazhat:
írószerszámokat (toll, ceruza, festék, ecset, …)
füzeteket
meleg sálat, kesztyűt, zoknit, sapkát
édességet
játékokat
 

tovább »
2018.11.19

IN MEMORIAM

 ELHUNYT
UJFALUSSY GUSZTÁV OTTÓ
 
CISZTERCI SZERZETES (1924-2018)
 
 
Istenben boldogult testvérünkért a vigaszt adó, engesztelő szentmiseáldozatot
2018. október 31-én 11 órakor a Székesfehérvár Ciszterci, Nagyboldogasszony – Nepomuki Szent János templomban mutatjuk be, és ezt követően az altemplomban helyezzük örök nyugalomra.
 
 
Ujfalussy Gusztáv Ottó 1924-ben született, Bécsben. Pappá szentelése 1947-ben, Zircen történt.
 
1996-2018-ig, huszonkét esztendőn át szolgált Székesfehérváron.
 

tovább »
2018.10.24

Európai Madármegfigyelő Napok

 Az Európai Madármegfigyelő Napokhoz csatlakozva iskolánk lelkes kis csapata a Dinnyési fertő helyszínt látogatta meg. Az 5-6-7. osztályosokat Éliás Tamás tanár úr és Kis-Pál Zsuzsanna tanárnő kísérte el 2018. október 5-én délután.

tovább »
2018.10.17

Október 6.

1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. A bécsi forradalom évfordulójára időzített kivégzéssorozat a levert szabadságharc utáni megtorlások tetőpontja volt, amiről a magyarság évről évre nemzeti gyásznap keretében emlékezik meg. 

tovább »
2018.10.05

Élményeim a gólyanapon

 2018.08.30-án reggel buszra szálltunk és elindultunk a gárdonyi rönkvárba.
Amikor megérkeztünk leültünk egy nagy fa köré és megtízóraiztunk. 10 óra körül hat
csapatba rendeződtünk és elindultunk a játékok helyszínére. Hét darab állomáson voltak feladatok. Volt képkitalálós, mutogatós, totós, fáramászós, labdás, múmiás és táncos feladat is. Nagyon élveztem őket. Majd, amikor ezeken a helyszíneken végeztünk kicsit pihentünk, utána pedig bementünk a várba. Ott szintén sok izgalmas feladat várt ránk és még érdekességeket is mondott a szervező bácsi. Végül a mi csapatunk veszített, de nem baj, nagyon élveztem és ez a lényeg. Mire vége lett a csapat nagyon jól összerázódott. Ez után egy kicsi ismerkedős játék következett, ami szintén nagyszerű volt. Amikor végeztünk a fantasztikus játékokkal következett az eredményhírdetés, ami nagy izgalommal vártam. Harmadikak lettünk a csapatversenyben! Végül eljött a visszaindulás ideje. A haza út is nagyon jól telt, mert a kísérők mellé ültünk, akik fantasztikus emberek, így végig velük beszélgettünk.
Nagyon jól telt ez a nap! Ritka, hogy ilyen jó programokon töltöm az időmet, olyan jó emberekkel, mint akiket azon a napon megismertem.
 

tovább »
2018.10.04