„Harang csendül,

„Harang csendül, ének zendül, messze zsong a hálaének…”
 
2012. december 17-én , hétfőn kivételes élményben lehetett részünk. Városunk zenekara, az Alba Regia Szimfónikus Zenekar adott ízelítőt karácsonyi repertoárjából. A hagyományteremtő kiskoncerten a Ciszterci Szent István Gimnázium 10. és 11. évfolyama vehetett részt. A Ciszterci Nagyboldogasszony Templomban felcsendülő H-moll szvit előidézte a karácsonyi hangulatot is. Számomra a legmeghatározóbb élményt az ismert karácsonyi dalok közös éneklése jelentette. 
2012.12.20

Köszönjük

az adományokat: tartós élelmiszert, íróeszközöket, játékokat, amelyeket anonim módon az iskola tanulóinak, a székesfehérvári rászoruló családoknak, a Szent Imre Iskolaháznak, vagy csángó magyar családoknak küldtek. Áldott karácsonyt kívánunk minden adományozónak! 
2012.12.20

Betlehem, Betlehem

Az iskola karácsonyfája alá idén sok betlehemi istálló került. Az osztályok egy-egy saját alkotást hoztak létre.  
tovább »
2012.12.19

Karácsonyi jótékonysági gyűjtés

A szegénység napjainkban sokkal kevésbé feltűnő, mint régen, de sajnos létező probléma. A segítségre szorulók gyakran nem panaszkodnak, elrejtik mások elől gondjaikat.
Iskolánk karácsony előtt jótékonysági gyűjtést szervez. Idén a következő módjait választottuk az adakozásnak:
2012.11.28

Haza és haladás

A Haza és haladás Országos Történelemversenyen iskolánk 12. c osztályos csapata II. helyezést ért el. 

tovább »
2012.11.23

Barokk kórus a Ciszterciben

 A Megyei Művelődési Központ Kreatív panel barokk címmel egy olyan projektet menedzsel, amely a barokk kor művészetét hozza közel a fiatalokhoz. Az egyik „panellel”, a barokk zenével például a mi gimnáziumunkban is megismerkedhetnek az érdeklődők.
tovább »
2012.11.21

Klebelsberg Kuno Napok

Ezúton ajánljuk szíves figyelmébe a Klebelsberg Kuno Emlékbizottság kezdeményezése eredményeképpen, a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnáziummal mint vendéglátó intézménnyel és a Klebelsberg Kuno Emléktársasággal közösen szervezett 2012. évi Klebelsberg Kuno Napok székesfehérvári eseményeit.
 
November 20. kedd Székesfehérvár, (Ciszterci Szent István Gimnázium, Jókai u.20.) 

tovább »
2012.11.16

Szülők akadémiája

 A Szülők akadémiájának második vendége Dr. Csókay András agysebész, a Prima Primissima Díj kitüntetettje lesz. Személyes élményei, élettapasztalata minden hívőnek megerősítést és minden Istent kereső embernek segítséget jelenthetnek.
tovább »
2012.11.12