Egy program, ami hét nyelven beszél

Egy program, ami hét nyelven beszél
Újabb fordulójához érkezett a Retropolis projekt, hat ország gimnáziumainak közös szellemi terméke – hét nyelven. December 8-13. között iskolánk ad otthont a Tempus Közalapítvány Egész életen át tartó tanulás program Comenius iskolai együttműködések projektének keretén belül megvalósuló együttműködésnek.
Ezen a héten a végső projekttermék, egy közös színpadi előadás létrehozásán fáradozunk, a próbákon kívül csapatépítő, kulturális és kreatív programokat szervezünk.
A partnerek a közép-spanyolországi Trujillo, a lengyel Skierniewice, a csehországi Trebic, a horvát Rijeka és a kezdeményező észak-németországi Cloppenburg egy-egy katolikus gimnáziuma. A Fehérvári Advent programjának keretében léptek fel a projektben résztvevő diákok, akik saját nemzetük karácsonyi dalait énekelték el december 10-én délelőtt a Városház téri adventi színpadon.
 


 Ezt követően a Városházán fogadta őket Mészáros Attila ifjúsági tanácsnok, aki a város történelmét ismertette röviden. Kiemelte a projekt tartalmának hasznosságát.
„Ezek az alkalmak nemcsak a nyelvgyakorlásra adnak lehetőséget, hanem arra is, hogy megismerjék egymás országainak életét, szokásait.”- tette hozzá Mészáros Attila.
 
2013.12.11