Szent István középiskolák találkozója Székesfehérváron

Székesfehérváron rendezték meg találkozójukat a Szent István nevét viselő magyarországi középiskolák. A Ciszterci Szent István Gimnázium által szervezett eseményre Budapestről, Kalocsáról és Székesfehérvárról érkeztek vendégek, akiket dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadott a Városházán. A küldöttségek délelőtt a Hiemer-házban ismerkedtek egymással, délutáni programjuk során pedig látogatást tettek a Nemzeti Emlékhelyen, államalapító királyunk sírjánál. 

tovább »
2013.10.13

Angol nyelvű olvasóklub

Angol nyelvű olvasóklub indul október közepén a Gimnáziumban Jancsóné Szabó Ildikó vezetésével. Bárki jelentkezhet, aki jelenleg angolt tanul. 

tovább »
2013.10.03

Kattárs

A Katolikus Egyháznak van megoldása a társadalmi kérdésekre és problémákra – erre kívánja felhívni a figyelmet a Kattárssal (Katolikus Társadalmi Napok), azzal a nagyszabású jótékonysági rendezvénysorozattal, melyet Budapesten, a Múzeumkertben tartunk szeptember 20.-22. között. 

tovább »
2013.09.15

Varga Máté az Európa-bajnokságon

Az U16-os kosárlabda Európa-bajnokságon a B divíziós magyar csapatban két székesfehérvári, Somogyfoki Péter és a Ciszterci Szent István Gimnázium 10. a osztályos tanulója, Varga Máté is játszott. A küzdelemben a magyar csapat a 13. helyen végzett. 

tovább »
2013.09.11

Szent Imre-ösztöndíj 2013

A Katolikus Központi Alapítvány pályázatot hirdet a Szent Imre ösztöndíj elnyerésére. Pályázhat minden 9-12. osztályos középiskolás, vagy felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, első diplomás képzésben részt vevő, magyarországi tanintézményben tanuló katolikus fiatal. 

tovább »
2013.09.02

„Ami az iskolában egyszeri és megismételhetetlen…

… minden tananyagnál sokkal fontosabb, az maga az ember.” – mondta el az augusztus végi tanári lelkigyakorlaton Korzenszky Richárd OSB, konventuális perjel, a tihanyi Szent Ányos Bencés Perjelség elöljárója. Az egyházi iskola abban tudja segíteni a gyermeket, hogy boldog legyen, mert sokan boldogulnak ugyan, mégsem boldogok. 

tovább »
2013.09.02

Kedves Szülők!

Az aulában számtalan ruhadarab, könyv és egyéb tárgy várja – hiába – feledékeny gazdáját. Kérjük, keressék meg és vigyék haza gyermekük iskolában hagyott tárgyait! A megmaradó, fölöslegesnek bizonyult tárgyakat a tanév megkezdése után rászorulóknak adjuk tovább. 

tovább »
2013.08.28