Felvételi

A JELENTKEZÉSI LAPOK LEADÁSI HATÁRIDEJE: FEBRUÁR 14.!
 
Jelentkezési lapok 2014-2015-ös tanévre
 
Az iskolai jelentkezési lap 4 évfolyamosoknak: word; PDF
Az iskolai jelentkezési lap 8 évfolyamosoknak: word; PDF
A 8 évfolyamosoknak még a Központi jelentkezési lap -ot is ki kell tölteni és eljuttatni a megfelelő helyre.
 
 
Alighogy elkezdődött a tanév, máris a következő tanévre kezd gondolni az, aki iskolaválasztás előtt áll. A gimnáziumunk iránt érdeklődőknek szeretnénk segíteni a beiskolázási szórólapunkkal, amit letölthetnek itt. 
 

tovább »
2013.10.18

Sajtótájékoztató a jubileumi ünnepségekről

 Székesfehérváriak sokaságának jelenti „Az iskolát” az egykori József Attila, ma Ciszterci Szent István Gimnázium - mondta Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, aki diákja és pedagógusa is volt az intézménynek. A három évfordulót kiegészítve arról beszélt, hogy 1992 és 1994 között került vissza újra a ciszterci rend fenntartásába a gimnázium. Vargha Tamás köszönetet mondott a város akkori polgármesterének, Balsay Istvánnak, akinek kulcsszerepe volt a fenntartóváltásban. Az államtitkár arra kérte a székesfehérváriakat, az egykori józsefes és a mai ciszteres diákokat, hogy kapcsolódjanak a jubileumi ünnepségekhez.

tovább »
2013.10.16

Szent István középiskolák találkozója Székesfehérváron

Székesfehérváron rendezték meg találkozójukat a Szent István nevét viselő magyarországi középiskolák. A Ciszterci Szent István Gimnázium által szervezett eseményre Budapestről, Kalocsáról és Székesfehérvárról érkeztek vendégek, akiket dr. Cser-Palkovics András polgármester fogadott a Városházán. A küldöttségek délelőtt a Hiemer-házban ismerkedtek egymással, délutáni programjuk során pedig látogatást tettek a Nemzeti Emlékhelyen, államalapító királyunk sírjánál. 

tovább »
2013.10.13

Szülők akadémiája I.

 A Szülők akadémiájának első vendégei ebben a tanévben Perczel Tamás és Mónika, akik a házasság ápolásáról tartanak előadást, beszélgetnek a közönséggel. Személyes élményeiket, élettapasztalatukat már eddig is számos közösségben megosztották.

tovább »
2013.10.04

Angol nyelvű olvasóklub

Angol nyelvű olvasóklub indul október közepén a Gimnáziumban Jancsóné Szabó Ildikó vezetésével. Bárki jelentkezhet, aki jelenleg angolt tanul. 

tovább »
2013.10.03

Kattárs

A Katolikus Egyháznak van megoldása a társadalmi kérdésekre és problémákra – erre kívánja felhívni a figyelmet a Kattárssal (Katolikus Társadalmi Napok), azzal a nagyszabású jótékonysági rendezvénysorozattal, melyet Budapesten, a Múzeumkertben tartunk szeptember 20.-22. között. 

tovább »
2013.09.15

Varga Máté az Európa-bajnokságon

Az U16-os kosárlabda Európa-bajnokságon a B divíziós magyar csapatban két székesfehérvári, Somogyfoki Péter és a Ciszterci Szent István Gimnázium 10. a osztályos tanulója, Varga Máté is játszott. A küzdelemben a magyar csapat a 13. helyen végzett. 

tovább »
2013.09.11

Szent Imre-ösztöndíj 2013

A Katolikus Központi Alapítvány pályázatot hirdet a Szent Imre ösztöndíj elnyerésére. Pályázhat minden 9-12. osztályos középiskolás, vagy felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, első diplomás képzésben részt vevő, magyarországi tanintézményben tanuló katolikus fiatal. 

tovább »
2013.09.02

„Ami az iskolában egyszeri és megismételhetetlen…

… minden tananyagnál sokkal fontosabb, az maga az ember.” – mondta el az augusztus végi tanári lelkigyakorlaton Korzenszky Richárd OSB, konventuális perjel, a tihanyi Szent Ányos Bencés Perjelség elöljárója. Az egyházi iskola abban tudja segíteni a gyermeket, hogy boldog legyen, mert sokan boldogulnak ugyan, mégsem boldogok. 

tovább »
2013.09.02