Cinegék portyája

Az ötödik osztályosok találkozója 28-án, csütörtök reggel 8:30- kor lesz az iskola hátsó (Mátyás király körúti) kapujánál, ahonnan külön busszal mennek az agárdpusztai rönkvárba. Előreláthatólag 15 óra körül érnek vissza az indulási helyre. A gyerekek öltözzenek sportosan és hozzanak magukkal enni- és innivalót! 

tovább »
2014.08.24

Iskolakezdés

 Az első tanítási napon, szeptember 1-jén gyülekező 7:30-tól az osztálytermekben.
7:45-től átmegyünk a templomba a Veni Sancte szentmisére, majd osztályfőnöki órák lesznek minden osztálynak.
Ünneplő viselése kötelező. A bizonyítványt, tollat és jegyzetfüzetet kell hozni. Tankönyvek még nem szükségesek.

tovább »
2014.08.24

Javítóvizsgák

Írásbelik: augusztus 25. 8 óra
Biológia, matematika, angol szóbeli: augusztus 25.
Kémia, fizika szóbeli: augusztus 26. 8 óra

tovább »
2014.08.12

Tarts velünk!

Székesfehérvár emblematikus ünnepe a Koronázási Játékok, amelyben idén szervezőként is részt vehetünk. Aki rendezőnek, kézművesnek vagy egyéb szeretne jelentkezni, azt várjuk pénteken, augusztus 8-án 9 órára az iskolába, vagy jelentkezzen a CDK vezetőinél! A változatos programokon mindenki találhat magának feladatot, kicsik és nagyok egyaránt.
Aki pedig csak találkozni szeretne a többiekkel: augusztus 16-17-18-án találkozó a Virágóránál! Részletek a hamarosan megjelenő városi szórólapokon.
 
 

tovább »
2014.08.07

Az első Balaton-kerülő Csiga túra

2014.06.16-20.
 
Hétfő reggel (mikor már a 7.b megkapta a bizonyítványát és túl volt az évzárón) végre elindultunk a vasútállomásról a hosszú, erőt nem kímélő, de egyben élvezetes túrára.
Az izgalmas kirándulás Balatonakarattyán vette kezdetét. Gyönyörű tájakon keresztül vitt utunk, több helyen is megálltunk, defektet is elhárítottunk, de a jól megérdemelt ebédet már Balatonfüreden fogyasztottuk el. Tihany felé indultunk, ahova fárasztó kaptatókon keresztül jutottunk. Aznap délután lementünk a mellettünk lévő strandra. A vacsora után a kempingben még labdáztunk, kosaraztunk, majd nyugovóra tértünk a lakókocsikban.
 
 

tovább »
2014.08.05

Fényes győzelem Fehérvárnak

 Az Alba Regia Atlétikai Klub, országos bajnokságot rendezett, melynek harmadik napján éremből is szépen jutott a fehérváriaknak. A legfényesebb Zsiga Mónikának (12.a) az ARAK kiváló atlétájának, aki drámai döntőt nyert meg 400 méteres gátfutásban. Edzője Varga Tamás tanár úr.

tovább »
2014.08.05

Nagyszerűen teljesített hazánk a kémia olimpián

Három ezüstéremmel és egy bronzéremmel térhetnek haza a magyar versenyzők a 46. Nemzetközi Kémia Diákolimpiáról, melyet idén július 20-a és 29-e között rendeztek Hanoiban.
Ezüstéremmel jutalmazták Borsik Gábort, a budapesti ELTE Apáczai Csere János Gimnázium tanulóját, Angyal Pétert, a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnázium diákját, valamint a budapesti ELTE Radnóti Miklós Gimnáziumban tanuló Forman Ferencet. Bronzérmet kapott Sütő Péter, a fővárosi Szent István Gimnázium diákja.
A megmérettetésen országonként négy diák indulhat – idén összesen 75 ország csaknem 300 diákja vett részt. Bár a nemzetek között nincs verseny, a becslések szerint Hanoiban a 75-ből a huszadik hely környékén végezhetett a magyar csapat – közölte az MTI-vel kedden Magyarfalvi Gábor, a kémia diákolimpiai program koordinátora. A vetélkedőn a középiskolás tananyagra épülő elméleti és gyakorlati feladatokat kellett megoldani.
 

tovább »
2014.08.05

Határokat átívelő ifjúsági találkozó Wiehl és Székesfehérvár között immár 13. alkalommal

 A 2001 óta évente megrendezett diáktalálkozó, melyben a Köln melletti Wiehl katolikus közössége és gimnáziumunk vesz részt, idén nyáron is létrejöhetett. Húsz német fiatalt láttunk vendégül, akiknek a magyar vendégszereteten kívül olyan élményekben is részük volt, hogy megcsodálhatták Budapest, Szeged, Ópusztaszer és a magyar tenger szépségeit is.
A felnőtt vezetők mellett fontos szerep jutott idén a fiatal segítőknek is. Mindez nem jöhetett volna létre nélkülük, és elsősorban Monostori Tiborné lelkes szervezőmunkája nélkül. A német beszámoló sok képpel megtekinthető itt:
 

tovább »
2014.07.16

Földi árnyban égi fény.

 A székesfehérvári Szent István Király Múzeum
 meghívja Önt a
 
Földi árnyban égi fény.
A Ciszterci Szent István Gimnázium évszázadai
 
című kiállítás megnyitására
 
2014. június 13-án, pénteken 14 órára
a Rendház (Fő u. 6.) épületébe
 

tovább »
2014.06.12

Székesfehérvár közoktatásáért

 Csütörtökön tartotta hagyományos pedagógusnapi ünnepségét Székesfehérvár önkormányzata a Hiemer-ház báltermében. Itt adták át a Székesfehérvár közoktatásáért díjakat is, melyet idén három pedagógusnak ítélt oda a város képviselő testülete. Motikáné Tóth Éva, a Belvárosi I. István Szakközépiskola Bugát Pál Tagintézményének vezetője, Kneifelné Vass Éva, a Munkácsy Iskola néptánc-pedagógusa és Vastagh Rita, gimnáziumunk tanára vehette át a kitüntetést.

tovább »
2014.06.06