KÖZÉPISKOLÁSOK VETÉLKEDTEK FEHÉRVÁRON A MAGYAR HONVÉDSÉG 170 ÉVES ÉVFORDULÓJA JEGYÉBEN

KÖZÉPISKOLÁSOK VETÉLKEDTEK FEHÉRVÁRON A MAGYAR HONVÉDSÉG 170 ÉVES ÉVFORDULÓJA JEGYÉBEN
 A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulója tiszteletére hirdetett vetélkedőt a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezete, amelyre Fejér megye középiskoláit hívták meg. A megyéből összesen nyolc iskola tíz csapata jelentkezett, akik szombaton, Fehérváron, a Hiemer-ház báltermében mérték össze tudásukat a magyar hadtörténelem három jelentős korszakát, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcot, valamint az első és a második világháborút illetően.
 


 „A Magyar Honvédség 170 esztendeje természetesen nem csak egy vetélkedőt jelent számunkra, hanem elkötelezettséget a történeti hagyományok őrzésére és azok továbbadására. Ezt szeretnénk közvetíteni a fiataloknak, elsősorban a középiskolás korosztály számára.” - emelte ki Lévai Miklós, nyugállományú alezredes, a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezet elnöke.
A vetélkedőn korhű egyenruhába öltözött hagyományőrzők is részt vettek; a Pécsi Honvéd Hagyományőrző Egyesület ifjúsági tagozata és a Fehérvári Huszárok Egyesületének tagjai bemutatót tartottak és a második forduló feladataiban is részt vállaltak.
Középiskolások vetélkedője Magyar Honvédség 170 éve tiszteletére
A szervezők csapatok és iskolák közötti versenyt is meghirdettek; a csapatverseny győztesét a Magyar Honvédség értékes könyvcsomaggal jutalmazta, míg az iskolák közötti verseny első három helyezett csapata - Székesfehérvár Önkormányzatának felajánlásából - pénzdíjakban részesült, amelyet természetesen a témához illően használhatnak fel.
 
 
A verseny végeredménye:
(a csapatok és az iskolák közötti versenyben az első három helyezett megegyezik)
1. Ciszterci Szent István Gimnázium
2. SzSzC Vörösmarty Mihály Ipari Szakgimnázium és Szakképző Iskola
3. SzSzC Árpád Szakgimnázium Szakközépiskola és Kollégium
A vetélkedő legfiatalabb csapata a SzSzC I. István Szakgimnázium 10. évfolyamos csapata volt, akik a 4. helyezést érték el a Vasvári Pál Gimnázium csapatával holtversenyben.
 
Csapatunk a dicsőségen túl, három különdíjat tudhat magáénak, amely személyenként 1 hetes ausztriai táborozást foglal magában, az I. világháborús frontvonalán. A város által felajánlott 100.000 Ft.- ot is iskolánk kapta, melyet tanulmányi kirándulásra fordíthatunk. A felkészítő pedagógus Somogyfoki Gáborné, a székesfehérvári Hadkiegészítő Parancsnokság által felajánlott limitált kiadású emlékérmet kapta meg a zsűri elnökétől.
 
Versenyző diákjaink:
Ocsenás Mihály 11.b
Újlaki Zsombor 12.a
Farkas Zoltán 12.a
Mesics Richárd 12.a
Az elért eredményhez szeretettel gratulálunk!
2018.10.15