Két keréken a 8.b

Idén úgy terveztük, hogy az érettségi szünetben elmegyünk és körbebiciklizzük a Tisza-tavat.
A vonatunk hétfőn indult a kora reggeli órákban. A pesti átszállás után már robogtunk is első megállónk, Mezőkövesd felé. Itt kézhez kaptuk a biciklinket, majd azzal folytattuk utunkat a szállás felé, ami Tiszafüreden volt. Lassan tekertünk, így megcsodálhattuk a Tisza-tavat, ami igen hatalmasnak tűnt.
A szállásunkat 4 fős faházikók alkották. Miután lepakoltunk, felfedeztük a környéket boltok után kutatva. Majd ezt követte a focizás, amit mindenki élvezett. Vacsora után még sokat szórakoztunk, mert még messze volt a takarodóidő.
Másnap már korán fenn voltunk, mert mindenki izgalommal várta az indulást. 9-re kellett indulásra kész állapotba hoznunk magunkat. Ezen a napon szándékunkba állt, hogy a tavat körbetekerjük.
 

tovább »
2015.05.18

A 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny végeredménye

 Iskolánk két tanulóját hívták be a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményhirdetésére. Az országból huszonhárom pályamunkát mutattak be Budapesten, az Erzsébet téren a Design Center kiállító teremében, ahol iskolánk pályamunkája is szerepelt. A kiállítással egybekötött eredményhirdetést több televízió is közvetítette, és riportot is készített a díjazottakkal.
Iskolánkból Maráz Márton 11.C és Tóth-Holló Márton 11.B osztályos tanuló kiemelt dicséretben részesült. A dicsérő oklevelet Czunyiné Bertalan Judit államtitkár asszony, a verseny fővédnöke, dr. Pálinkás József a Nemzeti Kutatási Fejlesztési, és Innovációs Hivatal elnöke, mint társfővédnök és Prof. Ormos Pál az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont főigazgatója, mint zsűrielnök írta alá. Tanulóink egy keményborításba kötött díszes ajánlást is kaptak dr. Pakucs János szervező bizottsági elnök és Prof. Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnökének aláírásával a jövendő felsőoktatási tanulmányaikra, mely szerint már egyetemi tanulmányaik kezdetén, a legalsóbb évfolyamban is bekapcsolódhatnak az egyetemükön működő tudományos diákkör innovációs tevékenységébe.
 

tovább »
2015.05.18

Fogjunk össze a fehérvári rászoruló gyermekekért!

St. Martin előadóművész, zeneszerző jótékonysági koncertet ad a fehérvári Szent Imre Iskolaház javára a Szent István Művelődési Házban május 20-án szerdán 18 órakor. St. Martin nemcsak muzsikájával, hanem fotóival és verseivel is kifejezi azt a belső világot, ami dallamaiban is testet ölt.
 
Kérjük, hogy támogassa a belépő árával, 2500 Ft-tal a Csaba testvér Dévai Szent Ferenc Alapítványa fenntartásában működő Szent Imre Iskolaházat!
Jegyigényét, támogatását intézményünknek is jelezheti.
 

tovább »
2015.05.15

Természettudományi gyakorlatok

Az ötödikesek terepgyakorlatai közül az első ősszel a Velencei-hegységben, a második és harmadik tavasszal Fehérvárcsurgón és a Sóstó természetvédelmi területen zajlott nagy sikerrel. A harmadik alkalmat egy éjszakai vihar előzte meg, de a gyerekek kedvéért még a nap is kisütött, és egy mocsári teknős is előbújt.  

tovább »
2015.05.15

Versenyeredmények

Rodrigues Hartyáni Ana Sofia 7.B osztályos tanuló a Nemzeti Tehetség Program keretében meghírdetett Országos Német Nyelvi Tanulmányi Verseny Döntőjén VI. helyezést ért el az 1200 induló diák közül.
Felkészítő tanára: Babonics Marianna
 
 
 
 
 
 
A Varga Tamás Matematikaverseny megyei döntőjében 2. helyezést ért el Szauter Ábel 7.a osztályos tanuló. Felkészítő tanára Temesvári Edit.
Tóth Attila 8.a osztályos tanuló 3. helyezést ért el. Felkészítő tanára Kovács Edit.
 
Az Országos Népdaléneklési Versenyen a Borbarátok arany minősítést, Takáts Hedvig Adél szólókategóriában ezüst minősítést ért el.
Az Éneklő Ifjúság Minősítő Hangversenyen az iskola gyermekkara és vegyeskara is arany minősítést ért el. Felkészítő tanár Radics Éva.
 
A Curie Környezetvédelmi Emlékverseny országos döntőjén 12.helyezést ért el Bíró Gergő, Csizmazia Anna és Tóth Fanni 6.a osztályos tanulókból álló csapat. Felkészítő tanár: Molnár Ferenc

 
A KENGURU Nemzetközi Matematikaverseny országos 14. helyezettje Szauter Ábel 7.a osztályos tanuló lett. Felkészítő tanára: Temesvári Edit

Papp Ábrahám 11. a osztályos tanuló a Curie kémiaverseny országos döntőjében 9. helyezést ért el. Felkészítő tanára Rideg Gabriella.
 

tovább »
2015.05.11

Savaria országos történelemverseny

 A Nyugat-Magyarországi Egyetem által szervezett Savaria országos történelemverseny döntő fordulóját a hétvégén rendezték meg Szombathelyen.
A versenyen induló több mint háromezer tanuló közül 34 jutott az országos döntőbe. Itt iskolánk 10. A osztályos tanulója, Szentkereszti Máté a 7. helyet szerezte meg.
Felkészítő tanára: Berta Annamária
 

tovább »
2015.05.07

Kedves Szülők!

 Közeledik az évvége, tanulóink szekrényeiben nagy mennyiségben halmozódtak fel, ruhák, taneszközök, (télikabátok, öltönyök, ünneplő cipők és blúzok a szalagavatóról).
Kérem az Önök segítségét abban, hogy szorgalmi időszak végére gyermekeik személyes dolgai (könyvek, ruházat, torna csomag) haza kerüljenek.
Köszönettel: gazdasági vezető
 

tovább »
2015.04.22

Bérmálás

 2015. április 19-én iskolánk ötvenkét diákja részesült a bérmálás szentségében, ezzel a tanúságtevő keresztények sorába léptek. Isten áldását kívánjuk bérmáltjaink és családjaik életére.
Köszönjük mindenkinek a lelkes szolgálatot, az ajándék virágdekorációt Irma néni virágboltjának!
 

tovább »
2015.04.22

Cserkésztalálkozó Székesfehérváron

 A Kaszap-év kapcsán több száz cserkészt megmozgató nagy rendezvény lesz városunkban 2015. április 25-én. Nem csak cserkészek vehetnek részt a programon, helyszíni regisztrációval bárki részt vehet a gazdag eseménysorozaton, melynek egyik helyszíne a Ciszterci Szent István Gimnázium.

tovább »
2015.04.22