Szavalóverseny

 A Vörösmarty szavalóverseny megyei döntőjében első helyezést ért el Marth Fruzsina 10. c osztályos tanuló. Felkészítő tanára Lacziné Kiss Mária.
Gratulálunk a szép eredményhez!
 

tovább »
2015.12.03

Advent 2015

 Köszönjük a csángó gyerekeknek eddig befolyt összes adományt és ajándékot tanulóinknak és szüleiknek! Sok szegény gyermek karácsonyát szépítik meg a jótékonysági koncertbelépők árával, az aulában gyűjtött csomagokkal, és segítik a magyar kultúra megmaradását a Kárpát-medencében.

tovább »
2015.11.27

Bolyai matematika csapatverseny

 A Bolyai matematika csapatverseny országos döntőjében az előkelő 14. helyezést érte el a 7. osztályos gimnazisták mezőnyében gimnáziumunk 7. a osztályos csapata: Nagy Eszter, Orovicz Anna Brigitta, Szauter Csanád, Vizi Borbála Eszter. Felkészítő tanáruk Kovács Edit, a regionális verseny díjazott tanára.

tovább »
2015.11.24

Tanúságtevők

 Nem túlzás, ha azt mondjuk: nem mindennapi adventi lelki előkészületre hív november 28-án szombaton 14.00 órai kezdettel a ciszterci plébánia. A Ciszterci Szent István Gimnázium dísztermében először a Lukácsi Huba tanár úr nevével fémjelzett, már legendássá nőtt diák színtársulat mutatja be Áldozat című színdarabját, melyet Apor Vilmos tanúságtevő élete ihletett, majd ezt követően dr. Gloviczki Zoltán és Eszter tanúságtétele következik, melyet az esti szentmisével zárunk.
 
Minden fiatalt és felnőttet szeretettel várunk, hogy adventben visszataláljunk igazi értékeinkhez!
 
Boldog karácsonyi készülődést kíván:
 
a Ciszterci Szent István Gimnázium
 

tovább »
2015.11.23

Könyvtárátadás

 Ünnepélyes keretek között történt meg 2015. november 20-án pénteken délután gimnáziumunk felújított könyvtárának átadása. A megszépült közösségi tér méltó a Ciszterci Rend szellemiségéhez, s egyben modern hátteret nyújt a gyermekek kulturális programjaihoz, illetve oktatásához.
A megvalósulásért köszönetet mondunk azért a széles körű összefogásért, amely a felújítás egész folyamatát jellemezte! Vörösmarty szavaival:
„Ez jó mulatság, férfimunka volt!”
 

tovább »
2015.11.23

Bolyai matematika csapatverseny

 A Bolyai matematika csapatverseny megyei fordulójában a 7. a osztály Pöttyös Szalamandrák csapata: Nagy Eszter, Orovicz Anna Brigitta, Szauter Csanád és Vizi Borbála Eszter megnyerte a megyei fordulót és az országos döntőbe jutott. Felkészítő tanáraik Kovács Edit és dr. Tokodiné Ujházi Andrea.
 
A 6. a osztály Aranyosak csapata: Aranyosi Pál, Schmöltz Léna, Simonics Gergely és Végh Vivien 2. helyezést ért el. Felkészítő tanár Ferenczy Sándor.
 
A 7. a osztály Kockák csapata: Angyal Géza, Juhász Katalin, Párkányi Veronika és Schnéberger Manassé 6. helyezést ért el. Felkészítő tanáraik Kovács Edit és dr. Tokodiné Ujházi Andrea.
 

tovább »
2015.11.09

Lányok műszaki pályákon

 A ♀tervezem - Okosjövő lányoknak" program díjkiosztó gálavacsorájára október 16-án került sor a Nők a Tudományban Egyesület és az Alcoa Köfém jóvoltából a Magyar Király Szálló kupolatermében. A vacsorán bemutatták a részt vevő lányok által beadott és a zsűri által legjobbnak ítélt pályázatokat, és ünnepélyes keretek között adták át a győztes munkák alkotóinak járó díjakat.
A Ciszterci Szent István Gimnázium díjazottjai Barcsik Dorottya, Édes Eszter, Fábián Hajnalka, Gaál Erika, Góg Alexandra, Grosz Panna, Németh Enikő, Szabó Tímea, ők kerültek be a százfős csapatból a harmincas keretbe.
Különdíjat érdemelt ki Édes Észter (10. b), Gaál Erika és Góg Alexandra (10.c), valamint Németh Enikő (12. c). Minden résztvevőnek gratulálunk!
 

tovább »
2015.10.20

Orsik Péter a Diáktanács alelnöke

 A Hiemer-ház házasságkötő termében tartotta tisztújító ülését a Székesfehérvári Diáktanács szerda délután. A testület szavazati joggal rendelkező tagjai a háromfős elnökséget – egy elnököt és két alelnököt – választották meg az eseményen. Az elnöki tisztséget mostantól Bódig Péter tölti be, míg a Diáktanács két alelnöke Marton Gergő és Orsik Péter lett (A képen balra). Gratulálunk!
 
 

tovább »
2015.10.08

Szakkörajánló

 Könyvtárhasználati szakkör indult kisgimnazistáknak.
Ideje: kedd, 7. óra (14-14.40)
Helye: az iskola könyvtára (26. terem)
 
Ha kedved van megismerkedni egy könyvtár gyűjteményével, ha szeretnél a könyvek birodalmában otthonosabban mozogni, téged is várunk a megújult könyvtárban!

tovább »
2015.10.08