Irinyi országos versenyeredmények

I/a kategória: Mohl Máté 9.A 29. hely
Forrai Zsolt 9.A 54.hely
Keresztes Ádám 9.A 56. hely Felkészítő: Moharos Sándor
 
II/a kategória:Nagy Kristóf 10.A 58. hely Felkészítő: Alföldiné Balázs Bernadett
 
A Középiskolai Kémiai Lapok (KÖKÉL) feladatmegoldó versenyének "H" kategóriájában Papp Ábrahám 2. helyezést ért el, felkészítő Rideg Gabriella.
 
 
 

tovább »
2015.05.29

Jótékonysági művészeti gálaműsor

 Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából megrendezésre kerülő évzáró jótékonysági művészeti gálaműsorunkra.
Fellépnek az iskola énekesei, hangszeresei és táncosai. A rendezvény helyszíne a díszterem, időpontja 2015. június 2. délután fél hat.
 

tovább »
2015.05.29

Kosárlabda

Iskolánk III. korcsoportos kosárlabda csapata az országos diákolimpia elődöntőjében a harmadik helyen végzett. Csapattagok:
Bajnok Bulcsú 6.a , Balsay István 6.b, Cser-Palkovics Gergely 6.b, Katona Bence 6.b,
Mátyás Merse 5.a, Molnár Mátyás 7.a, Pomsár Barnabás 7.b, Rangics Domonkos
6.b, Somlai-Kiss Máté 7.b, Szabó Gyula 7.a, Szarka Péter 7.a.
Felkészítő tanár: Varga Tamás
Gratulálunk!
 

tovább »
2015.05.28

S.O.S. Kárpátalja

A kárpátaljai magyarság a kelet-ukrajnai háborús konfliktus és az egyre kritikusabb gazdasági viszonyok miatt nagyon nehéz helyzetbe került. Iskolánk is részt kíván venni abban a széleskörű összefogásban, amivel az anyaország magyarjai próbálnak segíteni a bajba jutott honfitársaikon. Az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség székesfehérvári szervezetének az „egy mindenkiért fehér szalag összefogás” akciójára hívjuk fel a diákok és szülők figyelmét. Az akció az együttérzést elmélyítő pénteki böjtölésből áll, melynek során a lemondásból megtakarított 500 Ft-tal lehet a rászorulókat támogatni. Péntekenként az iskola aulájában elhelyezett urnában gyűjtjük a pénzadományokat, amit az ifjúsági szervezet a leginkább rászorulóknak juttat el.
A támogatók az urna melletti kitűzőből egyet kiválaszthatnak maguknak, melynek viselését kérik is a szervezők.

tovább »
2015.05.23

A 6. B osztály meglátogathatta a Parlamentet

2015. május 19-én a 6. B osztály felejthetetlen tanulmányi kirándulást tett Budapesten a hon-és népismeret tantárgy keretein belül. A Parlament gyönyörű épülete, a korona lenyűgöző hatást gyakorolt a diákokra. A Várkert bazár, Fejér megye híres festőjének, Csók Istvánnak a képei és a Magyar Nemzeti Galéria kincsei tartoztak még az osztály programjába. 

tovább »
2015.05.22

Atlétika

A városi és a megyei atlétikai versenyeken a következő eredmények születtek:
 
Városi
I.helyezés
III. kcs távolugrás Somlai-Kiss Máté 7.b
IV. kcs 300 m Novák Boldizsár 8.b
IV. kcs kislabdahajítás Papp Botond 8.b
IV. kcs 4x100 m Tóth Attila 8.a, Cseh Kristóf 9.b,
IV. kcs 4x1000 m Szauter Ábel 7.a, Horváth András 9.b
 
II. helyezés
IV. kcs kislabdahajítás Bácskai Ádám 8.a
III. kcs 600 m Székely Zsuzsanna 5.a
IV. kcs 5 próba csapat Horváth András 9.b, Cseh Kristóf 9.b
III. helyezés
III. kcs 3 próba csapat Somlai Kiss Máté 7.b , Molnár Mátyás 7.b
 

tovább »
2015.05.20

Két keréken a 8.b

Idén úgy terveztük, hogy az érettségi szünetben elmegyünk és körbebiciklizzük a Tisza-tavat.
A vonatunk hétfőn indult a kora reggeli órákban. A pesti átszállás után már robogtunk is első megállónk, Mezőkövesd felé. Itt kézhez kaptuk a biciklinket, majd azzal folytattuk utunkat a szállás felé, ami Tiszafüreden volt. Lassan tekertünk, így megcsodálhattuk a Tisza-tavat, ami igen hatalmasnak tűnt.
A szállásunkat 4 fős faházikók alkották. Miután lepakoltunk, felfedeztük a környéket boltok után kutatva. Majd ezt követte a focizás, amit mindenki élvezett. Vacsora után még sokat szórakoztunk, mert még messze volt a takarodóidő.
Másnap már korán fenn voltunk, mert mindenki izgalommal várta az indulást. 9-re kellett indulásra kész állapotba hoznunk magunkat. Ezen a napon szándékunkba állt, hogy a tavat körbetekerjük.
 

tovább »
2015.05.18

A 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny végeredménye

 Iskolánk két tanulóját hívták be a 24. Ifjúsági Tudományos és Innovációs Tehetségkutató Verseny eredményhirdetésére. Az országból huszonhárom pályamunkát mutattak be Budapesten, az Erzsébet téren a Design Center kiállító teremében, ahol iskolánk pályamunkája is szerepelt. A kiállítással egybekötött eredményhirdetést több televízió is közvetítette, és riportot is készített a díjazottakkal.
Iskolánkból Maráz Márton 11.C és Tóth-Holló Márton 11.B osztályos tanuló kiemelt dicséretben részesült. A dicsérő oklevelet Czunyiné Bertalan Judit államtitkár asszony, a verseny fővédnöke, dr. Pálinkás József a Nemzeti Kutatási Fejlesztési, és Innovációs Hivatal elnöke, mint társfővédnök és Prof. Ormos Pál az MTA Szegedi Biológiai Kutatóközpont főigazgatója, mint zsűrielnök írta alá. Tanulóink egy keményborításba kötött díszes ajánlást is kaptak dr. Pakucs János szervező bizottsági elnök és Prof. Dr. Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnökének aláírásával a jövendő felsőoktatási tanulmányaikra, mely szerint már egyetemi tanulmányaik kezdetén, a legalsóbb évfolyamban is bekapcsolódhatnak az egyetemükön működő tudományos diákkör innovációs tevékenységébe.
 

tovább »
2015.05.18

Fogjunk össze a fehérvári rászoruló gyermekekért!

St. Martin előadóművész, zeneszerző jótékonysági koncertet ad a fehérvári Szent Imre Iskolaház javára a Szent István Művelődési Házban május 20-án szerdán 18 órakor. St. Martin nemcsak muzsikájával, hanem fotóival és verseivel is kifejezi azt a belső világot, ami dallamaiban is testet ölt.
 
Kérjük, hogy támogassa a belépő árával, 2500 Ft-tal a Csaba testvér Dévai Szent Ferenc Alapítványa fenntartásában működő Szent Imre Iskolaházat!
Jegyigényét, támogatását intézményünknek is jelezheti.
 

tovább »
2015.05.15

Természettudományi gyakorlatok

Az ötödikesek terepgyakorlatai közül az első ősszel a Velencei-hegységben, a második és harmadik tavasszal Fehérvárcsurgón és a Sóstó természetvédelmi területen zajlott nagy sikerrel. A harmadik alkalmat egy éjszakai vihar előzte meg, de a gyerekek kedvéért még a nap is kisütött, és egy mocsári teknős is előbújt.  

tovább »
2015.05.15