Kedves Ministráns Barátaim!

 Lassan elröppen a nyár, és kezdődik az oskola… - de most még nem erről szeretnék beszélni!
Mielőtt teljesen beköszöntene az ősz, egy kis kirándulásra invitállak Titeket. Előd atyával úgy határoztunk, hogy a Gaja-völgyben tennénk egy kis túrát, sok játékkal, énekszóval, beszélgetéssel. A program fél napot vesz igénybe, nem kimerítő az útvonal sem.
 

tovább »
2013.08.26

Tájékoztató a tankönyvek átvételéről

Tisztelt Szülők!
 
Az iskolai tankönyvellátás rendszerének megváltoztatása nem megy teljesen zökkenőmentesen, ezért nagyon szeretném, ha az alábbi információk figyelembevételével a könyvek átvétele nem okozna senkinek gondot.

tovább »
2013.08.22

Ünnepeljünk együtt!

Kedves jelenlegi és volt Diákjaink, kedves Barátunk!
A Koronázási Játékok részeként a jubiláló gimnáziumunk tanulóinak közreműködésével készített óriásbábuk is felvonulnak. Az ünnepélyes menet a Petőfi-szobor mellől (János vitéz tér) 17-én és 18-án 18:00 órakor indul. Szeretettel várunk mindenkit, aki szívesen kísérné a menetet, gyülekezzünk negyed órával az indulás előtt! Menet közben is lehet csatlakozni (útvonal: Budai út, Várkörút, Zichy liget). 

tovább »
2013.08.12

Támogatás

Hálásan köszönjük az Észak-Amerikai Ciszterci Öregdiák Szövetség admányát, amelyet Várfi István a szövetség elnöke adott át.

tovább »
2013.06.17

Iskolák szurkoljatok!

A 2012-2013-as szezonban 40 intézményből közel 3000-en látogattak el Sóstóra, hogy szurkoljanak a Vidinek. A mérkőzéseken legnagyobb létszámmal megjelenő iskolákat díjazott a Videoton FC csütörtök délután. 

tovább »
2013.06.10

Koronázási Ünnepi Játékok

Szent István király életének eseményei és a középkor hangulata elevenedik meg a székesfehérvári Koronázási Ünnepi Játékokon augusztus 17. és 19. között. A rendezvény fénypontja maga a koronázási szertartási játék, amelyet autentikus helyszínen, az egykori Nagyboldogasszony-bazilika helyén épített szabadtéri színpadon tartanak. 

tovább »
2013.06.10

A tehetségek gondozásáért

Berta Annamária tanárnő évek óta kiemelkedő eredményeket ér el a tehetséggondozásban. Diákjai állandó jelleggel az élmezőnyben vannak latinból és történelemből a nemzeti versenyeken és nemzetközi megmérettetéseken is. Munkája elismeréseképpen minisztériumi kitüntetésben részesült 2013. május 31-én.  

tovább »
2013.06.07

Kedves Zenekedvelő Barátaink!

Május 29—június 2-ig a Vox Mirabilis Kamarakórus vendége lesz világhírű Fülöp-szigeteki Manila Koncertkórus.
Európai koncert turnéjuk magyarországi állomása Székesfehérvár, ahol a Jubileumi Év alkalmával több koncertet is adnak!
Számos világversenyen az elsők között végeztek,különdíjakat és közönségdíjakat nyertek.
Különleges éneklésükkel és elragadó bájukkal mindenhol a közönség kedvencei.
2013. május 30-án 18 órai kezdettel a Ciszterci Szent István Gimnázium dísztermében, május 31-én 18 órai kezdettel a ciszterci templomban lépnek fel. Szeretettel várunk mindenkit a koncertjeikre! 

tovább »
2013.05.30

Nemzeti összetartozás napja!

Nemzeti Összetartozás Napja – június 4.
 
A Ciszterci Szent István Gimnázium szeretettel meghívja Önt és Kedves Családját a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából megrendezésre kerülő népdal-néptánc gálájára.
A műsor 2013. 06. 04-én, kedden, 17 órakor kezdődik a Díszteremben. A gimnázium diákjai mutatják be a 2012/2013-as tanév során a megyei és országos versenyeken kimagasló eredményeket elért produkcióikat.
 
Szeretettel várjuk!
 
 

tovább »
2013.05.29