Böjte Csaba

Tisztelt Szülők!
 
Április 27-én, szombaton 17 órakor Böjte Csaba erdélyi ferences szerzetes tart előadást a Ciszterci templomban. A közvetlenül utána, 18 órakor kezdődő szentmisét is ő tartja.
 
Csaba testvér szolgálatát adománygyűjtéssel szeretnénk segíteni, az előadás után gyűjtött perselypénzt erre a célra fordítjuk. 

tovább »
2013.04.10

Fejér Megyei Diáknapok

 Háromnapos rendezvénysorozat számos egyéni indulóval és csapattal, remek hangulat: ez a Fejér Megyei Diáknapok. Hangszeres komolyzene, népdal, énekkar, könnyűzene, „Sótájm” és képzőművészet kategóriában mérették meg magukat tanulóink.

tovább »
2013.04.08

Hóman Bálint és a ciszterciek

„Aki atyjával szemben áll, Isten ellenségének áll” címmel rendezett konferenciát a Városháza nagytanácstermében a Hóman Bálint Alapítvány. A 2013-as Szent István Emlékév keretében megrendezésre kerülő tanácskozáson Hóman Bálint 75 éve megjelent, Szent István királyról szóló munkájának értékeléséről és az 1938-as Székesfehérvárra kihelyezett Országgyűlés városra gyakorolt hatásáról is szó volt. Dékány Árpád Sixtus főapát Hóman és a ciszterci rend kapcsolatáról tartott beszédében különösen Békefi Remig ciszterci apát Hóman Bálintra gyakorolt hatását emelte ki, és számos újszerű, érdekes ténnyel gazdagította a konferenciát. 

tovább »
2013.04.08

Meghívó

Konferencia Hómann Bálint Szent István királyról írt munkájáról
2013. április 6. 10. óra.
Székesfehérvári Polgármesteri Hivatal Nagytanácsterem 

tovább »
2013.04.04

Fejér Holló Forgószínpad 2013

William Shakespeare: Sok hűhó semmiért
Vígjáték két felvonásban
Mészöly Dezső fordítása


A klasszikus darabokban az a nagyszerű, hogy bár a körülmények változnak, az emberi hajlamok, tulajdonságok, gyarlóságok vajmi keveset. Voltak, vannak, lesznek hiú, makacs, megtéveszthető, rosszindulatú és oktondi alakok mindig is körülöttünk, de igazán jóízűen akkor nevetünk, ha magunkra ismerünk bennük.

Zenei vezető: Moharos Sándor
Rendezte: Ferenczy Noémi
Fejér Holló Forgószínpad  2013 

Előadások: április 19. és 21. 17 óra


tovább »

2013.04.03

Alleluja!

Van Isten!
Szeret az Isten!
Közénk jött az Isten!
Megbocsát az Isten!
Hazavár az Isten!

Áldott húsvéti ünnepeket kívánunk! 
tovább »

2013.03.28