Kattárs

A Katolikus Egyháznak van megoldása a társadalmi kérdésekre és problémákra – erre kívánja felhívni a figyelmet a Kattárssal (Katolikus Társadalmi Napok), azzal a nagyszabású jótékonysági rendezvénysorozattal, melyet Budapesten, a Múzeumkertben tartunk szeptember 20.-22. között. 

tovább »
2013.09.15

Varga Máté az Európa-bajnokságon

Az U16-os kosárlabda Európa-bajnokságon a B divíziós magyar csapatban két székesfehérvári, Somogyfoki Péter és a Ciszterci Szent István Gimnázium 10. a osztályos tanulója, Varga Máté is játszott. A küzdelemben a magyar csapat a 13. helyen végzett. 

tovább »
2013.09.11

Szent Imre-ösztöndíj 2013

A Katolikus Központi Alapítvány pályázatot hirdet a Szent Imre ösztöndíj elnyerésére. Pályázhat minden 9-12. osztályos középiskolás, vagy felsőoktatási intézményben nappali tagozaton, első diplomás képzésben részt vevő, magyarországi tanintézményben tanuló katolikus fiatal. 

tovább »
2013.09.02

„Ami az iskolában egyszeri és megismételhetetlen…

… minden tananyagnál sokkal fontosabb, az maga az ember.” – mondta el az augusztus végi tanári lelkigyakorlaton Korzenszky Richárd OSB, konventuális perjel, a tihanyi Szent Ányos Bencés Perjelség elöljárója. Az egyházi iskola abban tudja segíteni a gyermeket, hogy boldog legyen, mert sokan boldogulnak ugyan, mégsem boldogok. 

tovább »
2013.09.02

Kedves Szülők!

Az aulában számtalan ruhadarab, könyv és egyéb tárgy várja – hiába – feledékeny gazdáját. Kérjük, keressék meg és vigyék haza gyermekük iskolában hagyott tárgyait! A megmaradó, fölöslegesnek bizonyult tárgyakat a tanév megkezdése után rászorulóknak adjuk tovább. 

tovább »
2013.08.28

Kedves Ministráns Barátaim!

 Lassan elröppen a nyár, és kezdődik az oskola… - de most még nem erről szeretnék beszélni!
Mielőtt teljesen beköszöntene az ősz, egy kis kirándulásra invitállak Titeket. Előd atyával úgy határoztunk, hogy a Gaja-völgyben tennénk egy kis túrát, sok játékkal, énekszóval, beszélgetéssel. A program fél napot vesz igénybe, nem kimerítő az útvonal sem.
 

tovább »
2013.08.26

Tájékoztató a tankönyvek átvételéről

Tisztelt Szülők!
 
Az iskolai tankönyvellátás rendszerének megváltoztatása nem megy teljesen zökkenőmentesen, ezért nagyon szeretném, ha az alábbi információk figyelembevételével a könyvek átvétele nem okozna senkinek gondot.

tovább »
2013.08.22