Vörösmarty szavalóverseny

A Vörösmarty szavalóverseny iskolai szakaszán az erős mezőnyben nehéz volt kiválasztani a dobogósokat. A következő eredmény született: 9-12. évfolyam:
1. Herpy Miklós (12.c, felkészítők Lőrincz Tamás, Ferenczy Noémi)
2. Béres Róza (10. a, felkészítő Ferenczy Noémi)
3. (megosztott) Galovics Luca és Juhász-Duró Vince (10. a, felkészítő Ferenczy Noémi)
 
5-8. évfolyam:
1. Vagyon Réka (8.b, felkészítő Ferenczy Noémi)
2. Alonso-Ibarra Dániel (6.a, felkészítő Hegyi Laura)
3. Vagyon Emese (5.b, felkészítő Lőrincz Tamás)

tovább »
2022.11.22

Tisztelgés emlékük előtt

 Királyaink érmeken – egyedi kollekció a Ciszterciben
 
Különleges előadást hallhatott Igari Antal közreműködésével a Ciszterci Szent István Gimnázium diákokból álló publikuma csütörtök délután. Az esemény apropóját azt adta, hogy itt lelt időlegesen új otthonára az a rendkívüli érmesorozat, amelyet a MÉE Fejér Megyei Alba Regia Szervezete 25 évvel ezelőtt, 1987-ben indított el. 

tovább »
2022.11.08

Kazinczy szép magyar beszéd verseny

 A Kazinczy verseny iskolai díjazottjai: 
5-6. évfolyam
1. Tanárki Franciska (6.b), felkészítő Ferenczy Noémi
2. Borbély Réka Magdolna (6.a), felkészítő Hegyi Laura
3. Ruff Panka (6.b) és Vagyon Emese (5.b), felkészítők Ferenczy Noémi és Lőrincz Tamás 
 
7-8. évfolyam 
1. Francsics Ajsa (7.b), felkészítő Farkasné Sárközi Éva
2. Gyói Gergely (7.b), felkészítő Farkasné Sárközi Éva
3. Temesvári Cecília (7.a), felkészítő Hegyi Laura 
 
9-12. évfolyam 
1. Zsombók Imola (11.c), felkészítő Ferenczy Noémi
2. Adorjáni Mátyás (11.a), felkészítő Farkasné Sárközi Éva
3. Forrai Balázs (10.a), felkészítő Ferenczy Noémi

tovább »
2022.11.06

Helyesírási verseny

A Katolikus iskolák Apor Vilmos helyesírási versenyén országos 6. helyezést el Juhász-Duró Vince 10. a osztályos tanuló. Felkészítő tanárai Ferenczy Noémi és Lőrincz Tamás. 

tovább »
2022.11.06

Október 23 ünnepség

 Október 23-án minden évben egy egész nemzet hajt fejet 1956-os forradalmáraink előtt. Ezen a napon visszaemlékezünk elesett hőseinkre és mindazokra, akik hazánk szabadságáért küzdöttek.
Iskolánkban egy megható műsör keretein belül csöppenhettünk bele 1956 októberének történésibe, amit a 11.B osztály mutatott be az újonnan elkészült díszudvaron.
 
 

tovább »
2022.10.27

Tizenkét dühös ember búcsúzik

Mi sem lehetett volna stílusosabb, mint egy színdarabbal felavatni vadonatúj dísztermünket. Éppen ezt tettük szeptember 23-án, amikor darabot temettünk, Reginald Rose Tizenkét dühös emberét. A nagyszerű alakításokért Major Benedeknek, Zolnai Krisztinának, Kertész Mátyásnak, Adorjáni Sárának, Fenyő Mercédesznek, Rosner Benedeknek, Kerülő Sebestyénnek, Still Péternek, Farkas Eszternek, Vig Zsombornak, Tóth Mariettának és Orosz Jankának, a világosításért és hangosításért Somogyfoki Balázsnak, a rendezésért Ferenczy Noémi tanárnőnek szólt a taps. 

tovább »
2022.10.11

Lyre a la carte

 Francia estünket a Hetedhét múzeumban tartottuk meg Radics Éva, Ferenczy Noémi, valamint a Fejér Holló Diákszínpad tagjai, név szerint Tóth Marietta, Farkas Eszter, Béres Róza, Galovics Luca, Ruff Réka, Palásti Veronika, Temesvári Cecília, Varga Szabolcs, Juhász-Duró Vince, Szabó Ábel, Borbély Levente és Kerülő Sebestyén részvételével. A francia dalokat és verseket teltház előtt nagy érdeklődés övezte, a produkció zajos sikert aratott. 

tovább »
2022.10.11

Határtalanul!

 A Csepűrágók fantázianévre hallgató Határtalanul-projekt kapcsán még nem sejtettük, hogy a következő évek mint annyi forgatókönyvet, ezt is átírják majd. 2022-ben sikerült lezárni a 2019-ben megkezdett kapcsolatépítő programot, amelyben a székelykeresztúri Orbán Balázs Gimnázium tanulóihoz látogattunk, majd idén végre ők is ellátogathattak hozzánk. A záró szakasz ugyanolyan gazdag program volt, mint a kezdő. A vendégeink a 10. a és osztályfőnökük, Éliás Tamás vendégszeretetét élvezték, ellátogattak Kápolnásnyékre, Gárdonyba, Akarattyára és Budapestre, felkeresték az Alba Innovárt, a Nemzeti Galériát, a Csodák Palotáját, az Árpádok kora kiállítást, tiszteletüket tették az Aranybullánál, a Bory-várban, az akkor még átépítés alatt levő iskolánkban, megnéztek egy előadást a Vörösmarty Színházban, fociztak a Maroshegyen és pancsoltak a Balatonban. Reméljük, a kalandok folytatódhatnak! Szervezők: Ferenczy Noémi és Ferenczy Sándor. 

tovább »
2022.10.11

Átadták a kibővített és felújított Ciszterci Szent István Gimnáziumot

Új sportcsarnokkal, 12 tanteremmel, valamint megújult tanári szobával, ebédlővel és díszteremmel bővült gimnáziumunk. Az 1939-ben átadott eredeti épületszárnyat kezdetben 500 tanuló befogadására tervezték, így időszerű volt a bővítés, hiszen azóta jelentősen megemelkedett a tanulóink száma. A híressé lett fehérvári ciszterci diákok: Vajda János, Vörösmarty Mihály, Ybl Miklós, Semmelweis Ignác és Klebelsberg Kuno utódai méltó körülmények között folytathatják tanulmányaikat, és vihetik tovább a nemzeti és keresztény ciszterci oktatás jó hírét.
A rohamosan növekedő létszám miatt szükséges lett az épületek bővítése. Az építkezést a magyar kormány megítélt 4,2 milliárd forintos támogatása tette lehetővé. A kivitelezési munkák nagyon jól haladtak, így általános megelégedésre – jóval határidő előtt – 2022. szeptemberben birtokba vehettük az iskola új épületszárnyait.
 
 

tovább »
2022.10.06