Élni TELJESEN Jó

 A Székesfehérvári Egyházmegye Élni TELJESEN Jó címmel országos életvédelmi napra hív mindenkit korosztálytól és életállapottól függetlenül! A program 2023. november 18-án, szombaton kerül megrendezésre Székesfehérvár belvárosában. Neves előadók részvételével kerekasztal-beszélgetések, tanúságtételek, workshopok várják a felnőtteket és középiskolásokat, míg az általános iskolásoknak a cserkészek készülnek programmal, a legkisebbeket pedig kézműveskedés, bábelőadás, mese, játék várja.
A program ingyenes!
További információ és regisztráció az Élni teljesen jó facebook oldalon
( www.facebook.com/elniteljesenjo ) ! Érdemes közösségel jönni!
 

tovább »
2023.11.08

Titkot rejt az erdő

 A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület "Titkot rejt az erdő" címmel vers, próza és meseíró pályázatot hirdetett hazai és határon túli általános és középiskolás diákoknak. Az immár nyolcadik alkalommal kiírt pályázaton
Punk Izabella 9/C osztályos tanuló próza kategóriában korosztályában első helyezést ért el.
 

tovább »
2023.11.08

Történelem versenyeredmények

A Rákóczi Szövetség által szervezett Gloria Victis történelem verseny országos döntőjében iskolánk csapata a 8. helyezést ért el.
A csapat tagjai: Bánfalvi Barnabás, Biró Mihály és Nyárai-Horváth Dávid 12. a osztályos tanulók.
Felkészítő tanáruk: Berta Annamária tanárnő
 
A népszerű és magasan jegyzett versenyre az egész Kárpát-medencei medencéből 185 csapat jelentkezett.
 
II. A magyarországi Europe Direct Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája „4 FOR EUROPE” európai uniós tematikájú vetélkedőt hirdet középiskolás diákoknak.
A verseny regionális döntőjébe (a Közép-Dunántúl 3 megyéjének 10 legjobb csapata közé) bejutott iskolánk csapata is.
A csapat tagjai: Barta Roland, Belecz András, Horváth Botond és Simon Tamás.
 
Felkészítő tanáruk: Berta Annamária tanárnő
 
 

tovább »
2023.10.27

Tisztújítás a Székesfehérvári Diáktanácsban

 Az SZDT 2023. október 25-én tartotta tisztújító gyűlését a Városháza Dísztermében. Csüri Bence Ferenc (12.C osztályos tanulónk) leköszönő elnök köszöntötte a megjelenteket, köztük a Városvezetés jelen lévő tagjait, majd az elnökjelöltek és alelnökjelöltek bemutatkozása és megválasztása következett. Iskolánk részéről Zsombok Zsófi Anikó 11.D osztályos tanuló indult az egyházi és magániskolák képviseletében az alelnöki posztért, amelyre a Diáktanács megválasztotta. Gratulálunk és sok sikert kívánunk munkájához. Csüri Bence Ferencnek köszönjük elnöki munkáját, sok sikert kívánunk tanulmányaihoz és jövőbeni közéleti szerepvállalásaihoz.
A városi honlap tudósítása az eseményről:
 

tovább »
2023.10.26

Cambridge English nyelvvizsga

 Tóth Luca 12.B osztályos tanuló szeptemberben sikeresen vizsgázott a Cambridge Assessment English nemzetközi angol nyelvvizsgán, és elérte a C2 Proficiency Mesterszintet „A” minősítéssel. Gratulálunk a kiváló teljesítményhez, további sok sikert kívánunk tanulmányaihoz!

tovább »
2023.10.26

Mi, józsefesek

Az 1956-os forradalmi eseményeket Székesfehérvár Megyei Jogú Város ezúttal a Fejér Holló Diákszínpad előadásával ünnepelte. A József Attila Gimnáziumot a középpontba állító forgatókönyvet Matuz János, a Szent István Múzeum munkatársa írta, kiegészítette és rendezte Ferenczy Noémi tanárnő. Szereplők: Borbély Levente, Ruff Réka, Csuti Levente, Tóth Marietta Júlia, Nacsák Levente, Galovics Luca,  Kovács Marcell, Béres Róza, Juhász-Duró Vince, Varga Emília, Varga Donát, Németh Réka, Barasevich János Pál, Kaposi Réka, Horváth Botond, Schmöltz Rebeka, Bagaméri Balázs, Bakos Luca Sára,Szabó Ábel, Szabó Mikolt. Segítők: Varga Dániel, Stock Ágoston, Zolnai Réka. 

tovább »
2023.10.25

Helyesírási verseny

 A Katolikus iskolák Apor Vilmos helyesírási versenyén az országos mezőnyben Áchim Laura (9.b) és Zsombók Imola (12.c) képviselték iskolánkat. Imola a dobogós 3. helyen végzett a versenyben. Mindkettejük felkészítője Ferenczy Noémi.

tovább »
2023.10.25

Országos Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság eredményei

Iskolánk csapatai az Ügyességi és Váltófutó Csapatbajnokság országos fordulóján
- V-VI. korcsoportos távolugrás versenyszámban a lányok 2. helyezést értek el. A csapat tagjai: Langmár Kata, Langmár Zsófia, Nagy Sára, Niederleitner Szófia, Pánczél Kincső Réka
- V-VI. korcsoportos svédváltó versenyszámban a lányok 4. helyezést értek el. A csapat tagjai: Langmár Kata, Langmár Zsófia, Pánczél Kincső Réka, Walthier Laura
 
Felkészítőjük Miklós Éva tanárnő
Gratulálunk a szép eredményekhez!

tovább »
2023.10.24