Figyelem! Felvételizőknek!

A 4 évfolyamosok szóbeli meghallgatása 2014. február 26-27-én lesz! Az értesítőket 2014. február 18-án elsőbbségi levélként küldtük ki.
 

tovább »
2014.02.19

Hit pajzsa kitüntetés

Dr. Czike Imre János ciszterci szerzetes 
a „Parma fidei – Hit pajzsa” díj ez évi kitüntetettje!

kitüntetést Mádl Dalma asszony adja át
február 22-én, szombaton de. 11 órakor
Budapesten a Szent Imre Plébániatemplomban 
(Budapest XI. ker., Villányi út 25. – a Feneketlen tónál)

Laudációt mond: Prof. Dr. Bolberitz Pál atya

Közreműködik: 
a Ciszterci Szent Imre templom kórusa
Csányi Tamás karnagy vezetésével

Mindenkit szeretettel várunk!

"Üzenem minden fiatalnak, aki lelkében meghallja a hívó szót: "meg ne keményítsétek szíveteket, ha az Úr szavát halljátok!" Érdemes küzdeni, várni, nehézségeket elviselni a papi vagy szerzetes-papi hivatás érdekében." /Czike János OCist/
 

tovább »
2014.02.05

„Versenyben a jogokért” - fehérvári diákok sikere

Országos döntőben a Ciszterci gimnázium csapata

A „Versenyben a jogokért” elnevezésű nemzetközi Európai Uniós vetélkedő országos döntőjében képviselte Székesfehérvárt a Ciszterci Szent István Gimnázium. A 11. évfolyamosok által alkotott hat fős csapat: Laki Anett, Fekete Kristóf, Gula Miklós, Lengyel László, Rohály Dávid 11.a és Málits Tamás 11.b osztályos tanulók dr. Sziráki Szilvia történelem tanár vezetésével készültek és a 4. helyezést érték el.  

tovább »
2014.02.04

Imahét a Krisztus-hívők egységéért

Az ökumenikus imahéten szerdán a Budai úti református templomban Dékány Árpád Sixtus apát úr, csütörtökön a ciszterci templomban Bencze András evangélikus püspökhelyettes úr hirdetett igét.
Az iskola tanulóifjúsága kedden ugyancsak Bencze András nagytiszteletű úr valamint Berze János református lelkész úr, Ujfalussy Ottó és Brückner Előd Ákos atyák vezetésével, a kanadai keresztények által összeállított istentiszteleti rend szerint tartotta ökumenikus imaóráját.

tovább »
2014.01.24

Versenyben a jogokért

Iskolánk 11. évfolyamos csapata továbbjutott a Versenyben a jogokért elnevezésű, nemzetközi Európai Uniós vetélkedő országos döntőjébe. A döntő előzetes, kreatív feladata a régiónkat bemutató kisfilm elkészítése. Mivel a megtekintések száma az értékelés részét képezi, mindenkit kérünk, támogassa csapatunkat azzal, hogy megnézi a kisfilmünket. A csapat tagjai: Laki Anett, Fekete Kristóf, Gula Miklós, Lengyel László, Rohály Dávid 11.a és Málits Tamás 11.b osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: dr. Sziráki Szilvia tanárnő 

tovább »
2014.01.22

Szülői - tanári farsangi bál

Szeretettel meghívjuk Önt a Ciszterci Szent István Gimnázium szülői - tanári Farsangi báljára!
2014. február 7-én 18.00 órai kezdettel
Helyszíne a Díszterem
Kérjük Önöket, hogy az osztályfőnökök által kiküldött jelentkezési lapokat szíveskedjenek visszjuttatni.
 
Jó szórakozást kívánunk!
                                                         Köszönettel:
                                                                 Szülői Munkaközösség 

tovább »
2014.01.21

Áldott ünnepeket!

A Szent Lázár Lovagrend és adakozó kedvű szülők jóvoltából idén is több család karácsonyfája alá került ajándék, asztalukra élelmiszer. Köszönjük a jó szándékot, és mindenkinek békés, boldog karácsonyt, valamint eredményes új esztendőt kívánunk!
Ciszterci Szent István Gimnázium
 
 

tovább »
2013.12.19

Iskolai Karácsonyi Koncert

Szeretettel hívjuk és várjuk a Ciszterci Szent István Gimnázium karácsonyi hangversenyére, melynek helyszíne a Ciszterci Templom. 2013. december 19. 16 óra.

tovább »
2013.12.16

Egy program, ami hét nyelven beszél

Újabb fordulójához érkezett a Retropolis projekt, hat ország gimnáziumainak közös szellemi terméke – hét nyelven. December 8-13. között iskolánk ad otthont a Tempus Közalapítvány Egész életen át tartó tanulás program Comenius iskolai együttműködések projektének keretén belül megvalósuló együttműködésnek.
Ezen a héten a végső projekttermék, egy közös színpadi előadás létrehozásán fáradozunk, a próbákon kívül csapatépítő, kulturális és kreatív programokat szervezünk.
A partnerek a közép-spanyolországi Trujillo, a lengyel Skierniewice, a csehországi Trebic, a horvát Rijeka és a kezdeményező észak-németországi Cloppenburg egy-egy katolikus gimnáziuma. A Fehérvári Advent programjának keretében léptek fel a projektben résztvevő diákok, akik saját nemzetük karácsonyi dalait énekelték el december 10-én délelőtt a Városház téri adventi színpadon.
 

tovább »
2013.12.11

Adventi Cserkész szentmise

A 85. Zrínyi Miklós Cserkészcsapat  nagy szeretettel hív és vár mindenkit Advent 3. vasárnapján közös szetnmisére a Ciszterci templomba. December 15-én 18 órától.

tovább »
2013.12.11