Köszönjük!

 A CIB Bank Székesfehérvári Fiókja 50 000 forintos könyvvásárlási utalványt adományozott iskolánknak a tehetséges gyermekek jutalmazására. Köszönjük a támogatást!

tovább »
2014.05.15

Felvételi fellebbezésekkel kapcsolatos információ!

Kedves Szülők!
 
Az iskolába benyújtott fellebbezési kérelmek alapján lefolytatott jogorvoslati eljárás befejezése a fenntartónál 2014. május 16. Az eredményről 2014. június 1-ig kapják meg az értesítést.
 
Tisztelettel:
 
Orosz Ágoston
igazgató
 
 

tovább »
2014.05.14

200 éve a magyar ifjúságért

A „200 éve a magyar ifjúságért” címet viselő évforduló kapcsán a
Zirci Ciszterci Apátság 2014. május 18-án az alábbi programokra, ünnepelni hívja és várja az érdeklődő közönséget:
 
16 órakor
Kiállítás megnyitó - Szemelvények a Ciszterci Rend életének elmúlt 200 évéből
Megnyitja: Dékány Á. Sixtus zirci apát
Közreműködik: Bobory Zoltán költő, előadóművész
 
A kiállítás megnyitót követően pódiumbeszélgetésre várjuk a hozzánk érkezőket, melynek témája:
A Ciszterci Rend szerepe az oktatásban 
 

tovább »
2014.05.12

Összefogás Helesfai Kingáért

Jótékonysági műsor
a leukémiával küzdő 2,5 éves Helesfai Kingáért.

Szeretettel várjuk
2014. május 23-án 15:00-ra
a Ciszterci Szent István Gimnázium dísztermébe.

Közreműködnek: a gimnázium tanárai és diákjai
Védnök: Dékány Á. Sixtus O. Cist apát

tovább »
2014.05.12

Országos 1., 2. és 5.

A Szegedi Tudományegyetem Horváth István Károly Ókortörténeti és Latin Nyelvi
 
Vetélkedőjén az országos döntőben
1. helyezést ért el és a verseny abszolút győztese lett: Horváth Janka Júlia 12. oszt. tanuló
A 2. helyezést Gula Miklós 11. a osztályos tanulónk szerezte meg.
 
A fiatalabbak versenyében Rajháthy Eszter 9. a osztályos tanuló 5. helyezést ért el.
 
Felkészítő tanáruk:
Berta Annamária
 
 

tovább »
2014.04.14

Szülők tájékoztatása a 2014. évi tankönyvrendelésről

Tisztelt Szülők!

A jövő évi tankönyvek megrendeléséhez az idén is nagyon rövid időt enged meg az idevonatkozó jogszabály. A rendelhető könyvek listáját az iskolák csak április 10-én kapják meg a Tankönyvellátótól, így addig a tanárok sem tudnak dönteni arról, hogy melyik könyvből fognak jövőre tanítani. A szűk határidő miatt a diákok egyéni rendelését az iskola csak akkor tudja a Kellónak időben elküldeni, ha a szülők a kitöltött tankönyvigénylő lapokat még a tavaszi szünet előtt visszajuttatják az osztályfőnököknek. Így valószínűleg a kézhezvétel és a visszaküldés között csak egy vagy két nap fog rendelkezésre állni. Sajnos csak így remélhető, hogy elkerülhetőek lesznek a tavalyihoz hasonló problémák, például hogy bizonyos könyvek késve érkeznek meg. Ezért kérek mindenkit, hogy még időben nézzen utána, hogy melyik tankönyvre nem lesz jövőre szükség, mert például azt már az idősebbik testvér korábban megvette, és ezt figyelembe véve töltsék ki a tankönyvigénylő lapot. A lapokat a levelezőlistákon elérhető szülők e-mailben is megkapják, de az iskola honlapjáról is le lehet majd tölteni azokat.
 
A támogatásra jogosult szülőknek nyilatkozniuk kell a jogosultságról. Azok is töltsék ki a lapot a megfelelő helyen, akiknek nem jár kedvezmény. A nyilatkozatot a tankönyvigénylő laphoz csatolva kérjük visszaküldeni.
 
 

tovább »
2014.04.08

Mihályi Gyula terem

Szeretettel invitáljuk Önt a Ciszterci Szent István Gimnáziumba abból az alkalomból, hogy iskolánk kémia szaktantermét Mihályi Gyula tanár úrról, megyei szakfelügyelőről, iskolánk hajdani, nagy hatású tanáregyéniségéről nevezzük el, aki diákok generációival szerettette meg a kémiát.
Az esemény időpontja: 2014. április 11. 13.00 óra.
A megemlékezés egyben kiindulópontja kíván lenni egy nagyobb távú, összefogáson alapuló laborfejlesztésnek, amely gimnáziumunk természettudományos profiljának izmosodását szolgálja, amely a jövőben ezzel lehet „méltó régi nagy híréhez”! 

tovább »
2014.04.07

Ybl 200

Ybl Miklós (Székesfehérvár, 1814. ápr. 6. – Budapest, 1891. jan. 22.) a 19. század második felének legnagyobb hatású magyar építésze volt. Családja osztrák eredetű, Klosterneuburgból kerültek Fehérvárra. Apja jómódú székesfehérvári kereskedő, anyja Eiman Anna. A székesfehérvári ciszterci gimnáziumban, majd a bécsi Politechnikumban végezte középiskolai tanulmányait. Születésének bicentenáriuma alkalmából április 3-án adták át Budapesten az Ybl által tervezett, felújított Várbazárt, és tiszteletére országszerte, így Székesfehérváron is számos rendezvényt, kiállítást szerveznek.
A Ciszterci Szent István Gimnázium, egykori alma matere is megemlékezett róla, Berta Annamária tanárnő vezetésével a 9. b osztály állította össze a vetítéssel illusztrált pályaképet.
 

tovább »
2014.04.07

Áldott az emlékük

Emléktáblát szenteltünk fel 2014. március 26-án délután a Ciszterci Szent István Gimnázium falán az I. világháborúban elhunyt tanárok és diákok tiszteletére. A katonai tiszteletadás mellett lezajlott eseményen köszöntőt mondott főtisztelendő Dékány Árpád Sixtus zirci apát és dr. Cser-Palkovics András polgármester. A Honvédelmi Minisztérium Társadalmi Kapcsolatok és Háborús Kegyeleti Főosztálya, illetve a gimnázium közös ünnepségén koszorúzásokra is sor került. 

tovább »
2014.03.27