Köszönjük

az adományokat: tartós élelmiszert, íróeszközöket, játékokat, amelyeket anonim módon az iskola tanulóinak, a székesfehérvári rászoruló családoknak, a Szent Imre Iskolaháznak, vagy csángó magyar családoknak küldtek. Áldott karácsonyt kívánunk minden adományozónak! 
2012.12.20

Betlehem, Betlehem

Az iskola karácsonyfája alá idén sok betlehemi istálló került. Az osztályok egy-egy saját alkotást hoztak létre.  
tovább »
2012.12.19

Karácsonyi jótékonysági gyűjtés

A szegénység napjainkban sokkal kevésbé feltűnő, mint régen, de sajnos létező probléma. A segítségre szorulók gyakran nem panaszkodnak, elrejtik mások elől gondjaikat.
Iskolánk karácsony előtt jótékonysági gyűjtést szervez. Idén a következő módjait választottuk az adakozásnak:
2012.11.28

Haza és haladás

A Haza és haladás Országos Történelemversenyen iskolánk 12. c osztályos csapata II. helyezést ért el. 

tovább »
2012.11.23

Barokk kórus a Ciszterciben

 A Megyei Művelődési Központ Kreatív panel barokk címmel egy olyan projektet menedzsel, amely a barokk kor művészetét hozza közel a fiatalokhoz. Az egyik „panellel”, a barokk zenével például a mi gimnáziumunkban is megismerkedhetnek az érdeklődők.
tovább »
2012.11.21

Klebelsberg Kuno Napok

Ezúton ajánljuk szíves figyelmébe a Klebelsberg Kuno Emlékbizottság kezdeményezése eredményeképpen, a székesfehérvári Ciszterci Szent István Gimnáziummal mint vendéglátó intézménnyel és a Klebelsberg Kuno Emléktársasággal közösen szervezett 2012. évi Klebelsberg Kuno Napok székesfehérvári eseményeit.
 
November 20. kedd Székesfehérvár, (Ciszterci Szent István Gimnázium, Jókai u.20.) 

tovább »
2012.11.16

Szülők akadémiája

 A Szülők akadémiájának második vendége Dr. Csókay András agysebész, a Prima Primissima Díj kitüntetettje lesz. Személyes élményei, élettapasztalata minden hívőnek megerősítést és minden Istent kereső embernek segítséget jelenthetnek.
tovább »
2012.11.12

Centenáriumát ünnepelte a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium

 Centenáriumi szentmisével és ünnepi műsorral emlékezett alapításának 100. évfordulójára 2012. november 5-én a Szent Imre Gimnázium és a ciszterci rend.
 
A rendezvény fővédnöke Dékány Á. Sixtus zirci apát volt, védnökei: Hoffmann Rózsa államtitkár, L. Simon László államtitkár, Rétvári Bence államtitkár, Tarlós István főpolgármester és Hoffmann Tamás polgármester voltak.
 
2012.11.09