Német OÁTV döntősök

 Az Országos német nyelvi verseny döntőjébe felterjesztett Fejér megyei hat tanuló közül hárman a Ciszterci Szent István Gimnázium diákjai:
 
Rodrigues Hartyáni Ana Sofia (7.b) első helyen, Édes Virág (7.b) harmadik helyen végzett a hetedik osztályosok mezőnyében. Felkészítő tanáruk Babonics Marianna.
 
Málits Péter (8. b) a nyolcadikosok mezőnyében holtversenyben második helyezett lett Fejér megyéből. Felkészítő Monostori Tiborné tanárnő.
 
 
 
Gratulálunk!
 
 

tovább »
2015.03.30

Virágvasárnap a ciszterci templomban

Ugyanolyan vasárnapi misének indult, de rögtön az elején, amikor a hívek összegyűltek, mindenki egy szál barkát fogott a kezébe, és a hívek rövid körmenetet tartottak. A templomba visszaérve a passiót játszotta el a 11. évfolyam. Előd atya a szentmise végén új feladatokkal, útravalóval engedett mindenkit útjára.
 
Beszámoló: 11. b
 
 

tovább »
2015.03.30

Lányok a pályán

Iskolánk V-VI. korcsoportos lány labdarúgó csapata a városi döntőben 1. helyezést ért el. A csapat tagjai: Bárándi Edina, Winklár Zsófia, Szabó Gabriella, Szűcs Abigél, Németh Izabella, Szabó Ivett, Marcella Gaudino. Felkészítő tanár Somosné Horváth Edina. 

tovább »
2015.03.30

Vendégek Angers-ből

 A franciaországi Angers katolikus iskolájából, a College de la Madelaine-ből érkezett a Ciszterci Szent István Gimnáziumba az a diákcsoport, amelynek tagjait a 9. c és a 10. c lelkes diákjai látták vendégül otthonukban. Wasztlné Horváth Gabriella szervezte a francia csoport magyarországi programjait, jártak Zircen, Veszprémben és Budapesten is. A találkozás a remények szerint egy hosszú távú kapcsolat kezdete.

tovább »
2015.03.27

Van célom

 Kaszap István, iskolánk hajdani diákja még a 20. születésnapját sem érhette meg, rövid életében mégis olyan céltudatosságról és elkötelezettségről tett tanúságot, ami példa sok útkereső fiatal számára.
 

tovább »
2015.03.26

Amikor a Nap ásítani kezd

 Március 20-án nem mindennapi jelenségnek lehettünk tanúi az országban; részleges napfogyatkozást láthattunk.
A napfogyatkozás olyan jelenség, amikor a Hold látszólag eltakarja a Napot, azaz pontosan a Föld és a Nap közé kerül. A Terkán Lajos Bemutató Csillagvizsgálóban a szervezők több helyen kivetítették, és biztonságosan láthatóvá tették a napfogyatkozás szakaszait, valamint készségesen útbaigazították, segítették a nézelődőket, köztük iskolánk tanulóit is, illetve szívesen válaszoltak a felmerült kérdésekre is.
 

tovább »
2015.03.24

OKTV döntősök

Gula Miklós 12. a biológia – felkészítők Moharos Sándor és Takácsné Kovács Anikó
és latin nyelv – felkészítő Berta Annamária
Hegyi Laura 12. c magyar nyelv – felkészítő Lőrincz Tamás
Lengyel Rita 11.b latin nyelv – felkészítő Berta Annamária
Málits Tamás 12. b német nyelv – felkészítő Galambos Miklós
Pesti Donát 11.b biológia – felkészítő Moharos Sándor
 
 

tovább »
2015.03.24

Bojtárból tündérkirály

Tizenegy iskola háromszáz diákja, köztük gimnáziumunk huszonkét 9-11. osztályos tanulója mutatta be a János vitéz egy-egy jelenetét a Vörösmarty Színház nagyszínpadán 2015. március 16-17-én. A színes kavalkádba a legkülönbözőbb rendezői elképzelések, korosztályok belefértek. Minden iskola színvonalas és értékes produkciót hozott létre, a diákok nagy élvezettel vettek részt ebben a nem mindennapi kalandban. A Ciszterci Szent István Gimnázium feladata az elbeszélő költemény 20-21. részének megformálása volt (óriások földjén, boszorkánytanya), amit olyan jól sikerült megvalósítanunk, hogy a Comenius Angol-Magyar Két Tanítási Nyelvű Iskolával megosztott, „A legjobb előadásért” díjat érdemeltük ki vele.

tovább »
2015.03.19

IDEIGLENES FELVÉTELI EREDMÉNYEK

TÁJÉKOZTATÓ
 
Az alábbi linken érhetőek el iskolánkba a 8 évfolyamos reál és humán tagozatra jelentkezett tanulók ideiglenes felvételi eredményei. A reál és humán lista a törvény előírásának megfelelően az összes diák, összes megjelölt helyén elért pontszámát tartalmazza, ezért egy diák akár mindkét listán is szerepelhet.
2015. április 17-én a Győri Felvételi Központ kialakítja a végleges eredményt. 2015. április 24-ig iskolánk értesíti a jelentkezőket a felvételről vagy elutasításról.
Valamint a 4 évfolyamosra jelentkezett tanulók ideiglenes felvételi eredményei is itt találhatóak.
 
 

tovább »
2015.03.10