Tanári fődíj

A Bolyai anyanyelvi csapatverseny területi tanári fődíját idén kolléganőnk, Farkasné Sárközi Éva is elnyerte sokévi kitartó munkája elismeréseképpen, tanítványai eredményes felkészítéséért. 

tovább »
2023.12.03

Advent előtt: ezüst, arany

A Vörösmarty szavalóverseny területi döntőjén a felsős kategóriában Temesvári Cecília (8.b) második, a középiskolások között Kaposi Réka (11.d) az első helyen végzett. Felkészítő tanárok: Hegyi Laura, dr. Pelczer Katalin és Ferenczy Noémi. 

tovább »
2023.12.03

Ékesen szóltak

 A pécsi testvériskolánk, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziuma rendezte Babits Mihály nyelvhasználati versenyen Tóth András (10.b) a zsűri különdíját, Galovics Luca (11.a) pedig második helyezést érdemelt ki. Felkészítő tanárok Farkasné Sárközi Éva, Wágner Ádám és Ferenczy Noémi.

tovább »
2023.12.03

Angol képes szótár

 
Az iskolai angol képes szótár készítő versenyen a következő tanulók értek el helyezést:
 
1. Bordács Boldizsár 5.B
2. Bartók Nóra Lili 6.B
3. Morauszki Emma 5.B
3. Tóth Rebeka 6. B
4. Fehérvári Eszter Dóra 6.B
4. Prégler Maja 5.B
5. Kerekes Rozália 5.B
Az 5.B-s tanulók Mózessyné Nagy Henriett tanárnő, a 6.B-s tanulók Andrásy Lászlóné tanárnő tanítványai. Gratulálunk a szép munkákhoz.
 

tovább »
2023.11.24

Bolyai csapatverseny eredmények - tarolt a Ciszter

A Bolyai anyanyelvi csapatversenyen a 10. osztályosok mezőnyébe 190 csapat közül lett 6. helyezett a 10. b osztály csapata Farkasné Sárközi Éva tanárnő felkészítésével. A csapattagok: Csáti Aliz, Kovács Nóra, Purmann Szonja és Török Flóra. 
Az 5. osztályos mezőnyben 1. helyen végzett és ezzel az országos döntőbe jutott ugyancsak Farkasné Sárközi Éva felkészítésével az 5. a osztály csapata: Egri Jana Nóra, Kőrösi Panna, Hári Abigél, Reichert Hanna Flóra. 
A 6. osztályosok között az 1. és 2. helyezett is ciszteres csapat lett, ezzel az országos döntőbe jutott. A Hegyi Laura által felkészített csapatok tagjai: Vallyon Éva, Szauter Lelle, Lambert Anikó, Stéger Georgina, valamint Kerekes János Gábor, Both Bendegúz, Torma Domonkos Noel és Pauer Áron. A sikerszéria 7. évfolyamon is folytatódik, itt az 1. és 3. helyen végzett két csapatunk. Borbély Réka Magdolna, Dreska Borbála Mária, Juhász-Duró Júlia és Nyakas-Bödő Léna Brigitta az országos legjobb pontszámmal kerültek döntőbe az 1. helyen, felkészítőjük Hegyi Laura tanárnő. Wágner Ádám tanár úr felkészítésében 3. helyen a Tanárki Franciska, Ruff Panka, Veres Anasztázia, Dancs Gergely összetételű csapatunk végzett. 8. évfolyamon is 1. helyezett lett egy csapatunk. Temesvári Cecília, Temesvári Júlia, Hegedüs-Ari Nóra és Reichert Jázmin Mirjam ugyancsak Hegyi Laura tanárnő segítségével ért célba. A 2. helyezett csapatot Farkasné Sárközi Éva tanárnő készítette fel, tagjai: Ágoston Kinga, Molnár Maja, Rigó Jázmin, Wéber Katalin. Gratulálunk minden versenyzőnek és versenyfelkészítőnek! Sok sikert az országos döntőben a bejutott 7 csapatunknak! 

tovább »
2023.11.23

Élni TELJESEN Jó

 A Székesfehérvári Egyházmegye Élni TELJESEN Jó címmel országos életvédelmi napra hív mindenkit korosztálytól és életállapottól függetlenül! A program 2023. november 18-án, szombaton kerül megrendezésre Székesfehérvár belvárosában. Neves előadók részvételével kerekasztal-beszélgetések, tanúságtételek, workshopok várják a felnőtteket és középiskolásokat, míg az általános iskolásoknak a cserkészek készülnek programmal, a legkisebbeket pedig kézműveskedés, bábelőadás, mese, játék várja.
A program ingyenes!
További információ és regisztráció az Élni teljesen jó facebook oldalon
( www.facebook.com/elniteljesenjo ) ! Érdemes közösségel jönni!
 

tovább »
2023.11.08

Titkot rejt az erdő

 A Debreceni Nagyerdőért Természetvédelmi és Kulturális Egyesület "Titkot rejt az erdő" címmel vers, próza és meseíró pályázatot hirdetett hazai és határon túli általános és középiskolás diákoknak. Az immár nyolcadik alkalommal kiírt pályázaton
Punk Izabella 9/C osztályos tanuló próza kategóriában korosztályában első helyezést ért el.
 

tovább »
2023.11.08

Történelem versenyeredmények

A Rákóczi Szövetség által szervezett Gloria Victis történelem verseny országos döntőjében iskolánk csapata a 8. helyezést ért el.
A csapat tagjai: Bánfalvi Barnabás, Biró Mihály és Nyárai-Horváth Dávid 12. a osztályos tanulók.
Felkészítő tanáruk: Berta Annamária tanárnő
 
A népszerű és magasan jegyzett versenyre az egész Kárpát-medencei medencéből 185 csapat jelentkezett.
 
II. A magyarországi Europe Direct Hálózat, az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája „4 FOR EUROPE” európai uniós tematikájú vetélkedőt hirdet középiskolás diákoknak.
A verseny regionális döntőjébe (a Közép-Dunántúl 3 megyéjének 10 legjobb csapata közé) bejutott iskolánk csapata is.
A csapat tagjai: Barta Roland, Belecz András, Horváth Botond és Simon Tamás.
 
Felkészítő tanáruk: Berta Annamária tanárnő
 
 

tovább »
2023.10.27

Tisztújítás a Székesfehérvári Diáktanácsban

 Az SZDT 2023. október 25-én tartotta tisztújító gyűlését a Városháza Dísztermében. Csüri Bence Ferenc (12.C osztályos tanulónk) leköszönő elnök köszöntötte a megjelenteket, köztük a Városvezetés jelen lévő tagjait, majd az elnökjelöltek és alelnökjelöltek bemutatkozása és megválasztása következett. Iskolánk részéről Zsombok Zsófi Anikó 11.D osztályos tanuló indult az egyházi és magániskolák képviseletében az alelnöki posztért, amelyre a Diáktanács megválasztotta. Gratulálunk és sok sikert kívánunk munkájához. Csüri Bence Ferencnek köszönjük elnöki munkáját, sok sikert kívánunk tanulmányaihoz és jövőbeni közéleti szerepvállalásaihoz.
A városi honlap tudósítása az eseményről:
 

tovább »
2023.10.26