Országos német online nyelvi verseny

 A Bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja által szervezett országos német online nyelvi verseny 2. fordulójába került kezdő kategóriában iskolánk két csapata a 9.A. osztályból.
Csapattagok:
Erdei-Balogh Balázs
Kozma Csengele
Szabó Botond
Tóth Benjamin Levente
Tóth Noémi
Wéber Máté
Felkészítő tanár: Babonics Marianna
Sikerükhöz gratulálunk!
 

tovább »
2020.02.27

„Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!"

 A Nemzeti Választási Iroda és az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája által szervezett „Túl az első X-en – Tehetsz a jövődért, válassz!" elnevezésű háromfordulós középiskolás vetélkedő országos döntőjében iskolánk 11.c osztályos csapata 4. helyezést ért el. A csapat tagjai: Ábrahám Nóra, Hérics Attila, Kovács Dominika és Kovács Réka. Felkészítő tanáruk Nádasi Richárd
 
 

tovább »
2020.02.25

Kedves Szülők! Kedves Felvételiző Diákok!

 A szóbeli meghallgatásra folyamatosan, a jelentkezési lapok beérkezését követően mindenki részére kiküldtük azt a levelet, amelyben a szóbeli felvételi időpontját közöljük. Az idő rövidsége miatt előfordulhat, hogy a 25-re hívó levelet valaki csak előző nap kapja meg.
Iskolánk titkárságán szíveskedjenek érdeklődni! (22/506-860)
Köszönjük megértésüket!
Tisztelettel:
Orosz Ágoston
igazgató
 

tovább »
2020.02.21

NÉMET VERSENYEREDMÉNYEK

 Az Országos Német Nyelvi Verseny megyei döntőjébe jutott a 7. osztályosok kategóriájában:
Mészáros Júlia 7. A
Tóth Zoltán Dávid 7. A
Felkészítő tanár: Babonics Marianna
 
a 8. osztályosok kategóriájában:
Ágoston Anna 8. A
Czifra Kata 8. A
Varga Emília Flóra 8. A
Felkészítő tanár: Ferenczy Noémi
 

tovább »
2020.02.20

Cisztercis diákok sikere

 A Ciszterci Szent István Gimnázium nyolc diákját fogadta kedden a Városházán Brájer Éva kulturális tanácsnok és Szabó-Bakos Györgyné, az 1. számú választókörzet önkormányzati képviselője. A fiatalok sikerrel szerepeltek A Magyar Kézművességért Alapítvány 26. Betlehemi jászol pályázatán. A diákok Szentes Ottokár művésztanár vezetésével készítették el rajzaikat, amelyeket a kézművesek és amatőr alkotók által készített művek versenyében a legjobbnak ítélt a zsűri.
 
 

tovább »
2020.02.19

Franciaországi utazás

 Az idei tanévben is folytatódik iskolánk franciaországi cserekapcsolata az Angers-ban található Collège de la Madeleine iskolával. Ennek első részeként 2020. január 31.- február 7. között iskolánkból 15 tanuló utazott ki Neil Muggeridge tanár úr és Wasztlné Horváth Gabriella tanárnő kíséretében.

tovább »
2020.02.17

Bölcs-ész verseny

 A Pázmány Péter Katolikus Egyetem által kiírt országos Bölcs-ész verseny szóbeli döntőjében történelem kategóriában a 10 döntős közé jutott iskolánkból három tanuló. Akkermann Anna 11.b, Hérics Attila 11.c, valamint Beck Hanna 12.c osztályos tanuló. A döntőben Hérics Attila 3. helyezést ért el, felkészítő tanára Berta Annamária, első helyezést ért el Beck Hanna, felkészítő tanára Nádasi Richárd.

tovább »
2020.02.07

CDN 2020

 Sikeresen véget értek a Ciszterci Diáknapok, sok szertetettel köszönjük a székesfehérvári médiának a jelenlétét és jó hírünk vivését.
CDK
 

tovább »
2020.01.28

Ciszterci Rend alapító atyái

 Szent Róbert, Szent Alberik és Harding Szent István apát
 
„…éljünk egyazon szeretetben,
egyazon Regula alapján
és hasonló szokások szerint...”
 
A szeretet okmánya, Charta Caritatis
 

tovább »
2020.01.28