SZENT MIKLÓS PÜSPÖK

 December 6.
350 körül
Amilyen kevés hitelesnek tekinthető történeti adat birtokában vagyunk, olyan sok mozgalmas történetet ismerünk a szent püspökről, akiről a hagyomány olyan tisztelettel beszél, hogy népszerűségben, bensőséges tiszteletben és életszerűségben alig találjuk párját a szentek között.
 

tovább »
2020.12.07

ORSZÁGOS I. HELYEZÉS

A Ciszterci Szent István Gimnázium csapata, a "Vadnyugati érvelők" nyerte meg az I. Pázmány Péter Érvelési verseny.
A zsűri tagjai a PPKE JÁK oktatói és hallgatói voltak.
A csapat tagjai Balla Dávid, Cser-Palkovics Gergely és Hajnal Blanka voltak, felkészítő tanáruk: Lacziné Kiss Mária tanárnő
A versenyben az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, a Ciszterci Szent István Gimnázium, az ELTE Trefort Gyakorló Gimnázium, a Padányi Katolikus Iskola, a Páduai Szent Antal Gimnázium, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, a Szent II. János Pál Pápa Iskolaközpont és a Szent Mór Iskola Központ diákjai érveltek és vitatkoztak.
 
 

tovább »
2020.12.02

VÖRÖSMARTY MIHÁLY (1800-1855)

 Versolvasó, verskedvelő emberek közt számosan akadnak, akik, ha megkérdezik tőlük, kit tartanak a legnagyobb magyar költőnek, habozás nélkül válaszolják: "Vörösmartyt".

tovább »
2020.12.01

Bolyai Csapatverseny

Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell.
Bolyai Csapatverseny
EREDMÉNYEK
MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM
5-8. OSZTÁLY
 
 

tovább »
2020.11.29

Országos helyezés, német verseny

 A Bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja által szervezett országos 3 fordulós online német verseny kezdő kategóriájában két csapatunk is bejutott a döntőbe.
A Supergruppe nevű csapat országos 8. és a Superdrei országos 9. helyzést ért el.
Mindkét csapat a 10. A osztályból került ki.

 

tovább »
2020.11.19

Katolikus Középiskolák Matematika Versenye

 A Katolikus Középiskolák Matematika Versenyének 1. fordulóját 2020. november 18-án, 14 órától rendezzük, online formában. A feladatsorokat tartalmazó űrlapok a következő linkeken érhetőek el:

tovább »
2020.11.16