Szentek Az UDVARON

 Hittanversenyt indított iskolánk a három legifjabb évfolyamán Éliás Tamás Tanár Úr vezetésével. A verseny fő célja megismertetni a fiatalokkal a legismertebb magyar szenteket, kiknek képei és rövid történetei megtalálhatóak voltak az iskola udvarán. (Ezúton is köszönjük Püspök atyának és Előd atyának a szenteket!) Fontos célkitűzés volt, hogy a közös munka elősegítse az adott osztályközösségek csapatszellemét, együttműködését. A verseny első két fordulójában a versenyzőknek kreativitásukra és fantáziájukra kellett hagyatkozniuk a képalkotás és rajzkészítés terén.

tovább »
2023.01.16

J vagy ly?

A j-ly helyesírási versenyen iskolánk csapata kiemelkedő eredménnyel vett részt. 
1. helyezést ért el az 5. osztályosok mezőnyében Lambert Anikó, felkészítő Hegyi Laura,
szintén 1. helyen végzett a 6. osztályosok között Dancs Gergely, felkészítő Ferenczy Noémi,
3. helyezett lett a 7. osztályos mezőnyben Reichert Jázmin, felkészítő Hegyi Laura,
2. helyezett lett a 8. évfolyamon Áchim Laura, felkészítő Ferenczy Noémi.
Iskolánk elnyerte a legeredményesebb intézménynek járó jutalmat. 

tovább »
2022.12.07

Megyei szavalóverseny

A megyei Vörösmarty szavalóversenyen Vagyon Réka (8.b), Béres Róza (10.a), Herpy Miklós (12.c) és Alonso-Ibarra Dániel (6.a) képviselte az iskolánkat. Béres Róza 2. helyezett lett (9-12. osztályosok), Vagyon Réka pedig korosztályában (5-8. osztályosok) az 1. helyen végzett. Felkészítő Ferenczy Noémi.

tovább »
2022.12.04

Pusztinai gyerekek

 Hálás szívvel köszönjük a kedves szülők, tanulók, hozzátartozók ajándékait a pusztinai gyerekek nevében.

tovább »
2022.12.02

Béketurné

 A Nem Adom Fel Béketurné egyik állomása volt a Ciszterci Szent István Gimnázium
 
Meghitt adventi ünnepség helyszíne volt november 30-án gimnáziumunk díszterme. Kiss Zoltán középsúlyos, értelmileg akadályozott fiatalember által hajtogatott origami darumadarakat kaptunk ajándékba, melyeket a Szent Kristóf Házból érkező vendégek és az iskola diákjai jelenlétében, egy szép műsor keretében Brückner Ákos Előd atya áldott meg.
 

tovább »
2022.12.01

Bolyai anyanyelvi verseny

A Bolyai anyanyelvi verseny országos döntőjében 7. helyen végzett a 8.b csapata, A három grácia. Csapattagok: Isztl Kincső, Vagyon Réka és Áchim Laura. Felkészítő Ferenczy Noémi. 

tovább »
2022.12.01

Eötvös Loránd Tudományegyetem

 Iskolánk és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Tanárképző Központja között hosszú ideje fennálló eredményes munkakapcsolat elismeréseként kapta iskolánk ezt a címet, egyben köszönetként is, hogy a Ciszterci Szent István Gimnázium tanárai és diákjai hosszú évek óta segítik az egyetemi hallgatók gyakorlását, hogy mentorként tantestületünk tagjai a leendő pedagógusok felkészülését irányítják, tapasztalataikat megosztva, tudásukat átadva.

tovább »
2022.11.30