SZENT MIKLÓS PÜSPÖK

 December 6.
350 körül
Amilyen kevés hitelesnek tekinthető történeti adat birtokában vagyunk, olyan sok mozgalmas történetet ismerünk a szent püspökről, akiről a hagyomány olyan tisztelettel beszél, hogy népszerűségben, bensőséges tiszteletben és életszerűségben alig találjuk párját a szentek között.
 

tovább »
2020.12.07

ORSZÁGOS I. HELYEZÉS

A Ciszterci Szent István Gimnázium csapata, a "Vadnyugati érvelők" nyerte meg az I. Pázmány Péter Érvelési verseny.
A zsűri tagjai a PPKE JÁK oktatói és hallgatói voltak.
A csapat tagjai Balla Dávid, Cser-Palkovics Gergely és Hajnal Blanka voltak, felkészítő tanáruk: Lacziné Kiss Mária tanárnő
A versenyben az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium, a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium, a Ciszterci Szent István Gimnázium, az ELTE Trefort Gyakorló Gimnázium, a Padányi Katolikus Iskola, a Páduai Szent Antal Gimnázium, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium, a Szent II. János Pál Pápa Iskolaközpont és a Szent Mór Iskola Központ diákjai érveltek és vitatkoztak.
 
 

tovább »
2020.12.02

VÖRÖSMARTY MIHÁLY (1800-1855)

 Versolvasó, verskedvelő emberek közt számosan akadnak, akik, ha megkérdezik tőlük, kit tartanak a legnagyobb magyar költőnek, habozás nélkül válaszolják: "Vörösmartyt".

tovább »
2020.12.01

Bolyai Csapatverseny

Az igazat érteni, a szépet érezni, a jót gyakorolni kell.
Bolyai Csapatverseny
EREDMÉNYEK
MAGYAR NYELV ÉS IRODALOM
5-8. OSZTÁLY
 
 

tovább »
2020.11.29

Országos helyezés, német verseny

 A Bajai Magyarországi Németek Általános Művelődési Központja által szervezett országos 3 fordulós online német verseny kezdő kategóriájában két csapatunk is bejutott a döntőbe.
A Supergruppe nevű csapat országos 8. és a Superdrei országos 9. helyzést ért el.
Mindkét csapat a 10. A osztályból került ki.

 

tovább »
2020.11.19

Katolikus Középiskolák Matematika Versenye

 A Katolikus Középiskolák Matematika Versenyének 1. fordulóját 2020. november 18-án, 14 órától rendezzük, online formában. A feladatsorokat tartalmazó űrlapok a következő linkeken érhetőek el:

tovább »
2020.11.16

Tisztelt Szülők!

 A koronavírus járványügyi intézkedések szabályozása alapján, az új konyha étteremnek minősül, így csak elhozatalra biztosíthat étkezést, személyenként napi 150 Ft plusz, csomagolási költségért, amit helyben kell fizetni. Akik ezen feltételek mellet is kérik a menzát, kérem jelezék a 9ciszter.etkezes@gmail.com. email címen, november 18-ig.

tovább »
2020.11.16

Tájékoztatás az iskolába bejövetelről

A Ciszterci Szent István Gimnázium előtt a Bartók Béla tér felújítása zajlik. A tér kövezése miatt a november 11-12-13.-i napon nem lehet a főbejáratot használni. Csak a Jókai utcai kék kapun lehet majd közlekedni. Kérem vegyék ezt figyelembe, mert az Ady Endre utca felől megszűnik hétvégéig a bejárás. 

tovább »
2020.11.10