Vendégeink Dallasból

Márton Bernát atya jóvoltából ma mozgásba lendült a székesfehérvári és dallasi ciszter iskolák remélhetőleg hosszú életű kapcsolata.
 
A mai nap folyamán David, Dave és Jim, hárman texasi öregdiákok Marton Bernát atya vezetésével ellátogattak iskolánkba és voltak olyan nagylelkűek, hogy interjút adtak nekünk.
 
Elbeszélgettek néhány diákunkkal arról, hogy milyen céllal látogattak el hozzánk, egy távoli m kontinensről. Mindannyian megegyeztek abban, hogy kis országunk történelme rendkívüli, erről egyikük már tizennyolc éve tanul és ír.
 
Mindhármukat már egészen fiatal koruk óta a kommunizmus miatt Amerikába emigrált magyar szerzetesek nevelték. Úgy fogalmaztak, szeretnének többet megtudni annak az országnak a hátteréről, aminek népe ilyen erősen befolyásolta gyerekkorukat.
 
Bernát atya, aki eredetileg a francia tanáruk volt, kérésükre elkísérte őket Magyarországra. Itt fővárosunk, Budapest, egyből szívükbe férkőzött.
 

tovább »
2023.04.28

KIFIR végleges felvételi jegyzék a 2023/2024. tanévre

 Tisztelt Szülők! Kedves Felvételizők!
Az Oktatási Hivatal április 21-én nyilvánosságra hozta a középiskolai felvételi eljárásban felvételt nyert tanulók jegyzékét.
A felvételi döntésről szóló határozatokat a jelentkezéskor megadott e-mail címekre továbbítjuk Önöknek.
„A felvétel elutasítása esetén a 2011. CXC. törvény 37. § alapján a szülő a (2) bekezdés értelmében az iskola döntése ellen a közléstől számított tizenöt napon belül 2023. május 12-ig (péntek) az igazgatónál benyújtott jogorvoslati kérelemmel fordulhat a gimnázium fenntartójának oktatási hivatalához (Ciszterci Iskolai Főhatóság, Oktatási Igazgatóság 8420 Zirc, Rákóczi tér 1.). A kérelmeket az általános felvételi eljárásban oly módon kell elbírálni, hogy a jogorvoslati eljárás 2023. június 1-jéig befejeződjék.
Tisztelettel: Orosz Ágoston igazgató
 
 

tovább »
2023.04.28

Országos eredmények matematikából

 A Dugonics Matematika verseny országos döntőjében Adonics Áron 8. a osztályos tanuló 6. helyezést ért el. Felkészítő tanára Steurer Zsoltné.
A Katolikus Középiskolák Országos Döntőjében Rafael Roland 8. helyezést ért el. Felkészítő tanára Kovács Edit
 

tovább »
2023.04.28

Kedves Diákok!

 Az èrettsègi időszak közeledtèvel ezúton is külön szeretnèm felhívni a figyelmeteket arra, hogy ha úgy èrzitek szüksègetek van segítsègre, megerősítèsre, stresszkezelèsre vagy csak beszèlgetnètek egy szakemberrel az iskolapszichológusi szolgáltatás mind szemèlyesen mind pedig online formában a rendelkezèsetekre áll. Keressetek bizalommal!
Üdvözlettel,
Balogh Anita Beatrix
Iskolapszichológus
 

tovább »
2023.04.26

Tájékoztatás!

 A 22/2022. (VII.29.) BM rendelet értelmében:
a középfokú iskola 2023. március 17-ig hozza nyilvánosságra a jelentkezők felvételi jegyzékét. (IDEIGLENES SORREND!)
 
A középfokú felvételi eljárásban 2023. március 21-23. között lesz lehetőség a módosított jelentkezések előállítására a KIFIR rendszerben.
• A középfokú felvételi eljárás során a felvételi vizsgák eredményei, tapasztalatai vagy egyéb információ alapján a tanulóknak egy alkalommal lehetőségük van eredeti továbbtanulási szándékuk módosítására. Ilyenkor módosító tanulói adatlapot kell előállítaniuk.
• A módosítás során a tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható (de tanulmányi terület nem törölhető). Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskola erre kijelölt képviselőjével történt előzetes egyeztetés alapján.
 
2023. április 28. A felvételt hirdető középfokú iskolák megküldik a felvételről vagy az elutasításról szóló értesítést a jelentkezőknek. (VÉGLEGES)
 

tovább »
2023.03.27

Language Cert Nyelvvizsga új székesfehérvári vizsgahelye: Ciszterci Szent István Gimnázium

Örömmel értesítjük önöket, hogy iskolánk 2021 szeptemberétől, Language Cert Nyelvvizsgahely lett.Ezáltal a gyerekeknek lehetőségük nyílik saját iskolájukban a Ciszterci Szent István Gimnáziumban államilag elismert angol nyelvvizsgát tenni alapfokon: B1 szinten, középfokon B2 szinten es felsőfokon C1 szinten is. A jelentkezés a nyelvvizsgákra online módon történik a www.languagecert.hu oldalon. A vizsgajelentkezés a következő linken elérhető: https://www.languagecert.hu/jelentkezes. A szóbeli vizsga a szokásos módon diktafonra történő rögzítéssel a Language Cert nyelvvizsga vizsga szabályainak levezetésével történik Ciszteres kiképzett Language Cert vizsgáztatók, illetve néha külsős vizsgáztatók bevonásával. A vizsgákat írásbeli, szóbeli és a hallott szövegértési vizsga részeket a budapesti Language Cert Nyelvvizsgaközpontban javítják. Amennyiben a vizsgázó sikeresen teljesíti mind az írásbeli, mind a szóbeli vizsgát, akkor komplex államilag elismert nyelvvizsga bizonyítványt és digitális International ESOL szóbeli és írásbeli nemzetközi nyelvvizsga bizonyítványt is kap. 
Vizsgadátum Szint Jelentkezési határidő
2023. február 04. B1, B2, C1 2023. január 13.
2023 március 11. B2, C1 2023. február 17.
2023. április 15. B2, C1
2023. február 24.
20223. május 13. B2, C1
2023. április 21.
 
A szóbeli vizsga dátuma eltérhet a fenti dátumoktól, a pontos dátumról érdeklődj a vizsgaszervezőknél.
 

tovább »
2023.02.22

Olvasd el, neked szól!

 Nem találod a helyed a világban? Nyomaszt, hogy tűnőben vannak a biztos értékek?
Egyedül érzed magad a problémák súlya alatt? Vagy túl sok a miért és a válaszok késlekednek?
 

tovább »
2021.09.23

Emlékgyűjtés

 Kedves hajdani józsefes vagy ciszteres Öregdiák, kedves Barátunk! Járuljon hozzá az iskola történetének mozaikképéhez saját archív fényképével, dokumentumával, hogy minél teljesebb legyen a mindenki számára hozzáférhető emlékek tárháza!

tovább »
2016.10.01

Szentségimádás

A ciszterci Nagyboldogasszony templomban minden hónap első péntekjén 17 órakor  szentségimádás az iskoláért, az ott tanulókért és dolgozókért, utána szentmise. 

tovább »
2016.10.16