Ajándék az iskolának

November 8-án ünnepségeink keretében Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter, a Weöres-emlékév fővédnöke iskolánknak ünnepélyesen átadta Weöres Sándor összes műveinek új kiadását az iskola könyvtárának. Az iskola közösségének nevében köszönjük az ajándékot! 

tovább »
2013.11.11

Emléktábla-avatás

November 8-án, az ünnepélyes emléktábla-avatáson díszvendégünk volt Dr. Navracsics Tibor miniszterelnök-helyettes, Dr. Cser-Palkovics András polgármester, és együtt ünnepelhettünk a ciszterci rend és a ciszterci rendi iskolák képviselőivel, valamint az egyházi, a kulturális és a közélet számos jeles személyiségével.

tovább »
2013.11.11

Dr. Urbán Jánosra emlékeztünk

Hétfőn, november 4-én Dr. Urbán János matematikus, kiemelkedő tanáregyéniség emléktábla-avatásának ünnepségén meghitt közösségben ünnepeltünk az Urbán családdal, valamint a hajdani osztálytársakkal és az osztályfőnökkel, Paál Lajos tanár úrral. 

tovább »
2013.11.11

Wekerle Sándor III. könyvtári állománygyarapítási pályázat

Iskolánk eredményesen indult a Tinta Könyvkiadó által kiírt Wekerle Sándor III. könyvtári állománygyarapítási pályázatra. A kedvező elbírálásnak köszönhetően 50%-os árkedvezménnyel (összesen 17265 Ft értékben) vásárolhatott a gimnázum könyvfejlesztési célra szótárakat kézikönyveket.

tovább »
2013.11.06

Színházi gála – Földi árnyban égi fény

November 5.: Színházi gála – Földi árnyban égi fény
Színpadi gálánkat 18:00 órától a Vörösmarty Színházban tartjuk. Fellép 200 diákunk, valamint meghívott vendégeink: Vakler Anna, Dániel Gábor, Bobory Zoltán, Sebő Ferenc - öregdiákok, a Musica Bella, az Alba Regia junior táncegyüttes és a FolkManuSHOWk.
 

tovább »
2013.11.02

Dr. Urbán János emléktáblájának avatása

1825. november 3-án a pozsonyi országgyűlésen határozták el a magyar rendek a Magyar Tudományos Akadémia létrehozását. A Magyar Tudósok Világtalálkozóján (1996) döntés született arról, hogy ez a nap lesz minden évben A MAGYAR TUDOMÁNY NAPJA, amelyet először 1997-ben ünnepeltek meg. 

tovább »
2013.11.02

Tisztelgés a Hősök előtt

Október 23-a, nemzeti ünnepünk alkalmából gimnáziumunk a Magyar Király Szálló előtt ünnepelt, tisztelgett a hősök emléke előtt.
Az ünnepi műsort a 11. a állította össze Lőrincz Tamás tanár úr, Dr. Sziráki Szilvia és Kovács Edit tanárnők segítségével.
  

tovább »
2013.10.24

Felvételi

A JELENTKEZÉSI LAPOK LEADÁSI HATÁRIDEJE: FEBRUÁR 14.!
 
Jelentkezési lapok 2014-2015-ös tanévre
 
Az iskolai jelentkezési lap 4 évfolyamosoknak: word; PDF
Az iskolai jelentkezési lap 8 évfolyamosoknak: word; PDF
A 8 évfolyamosoknak még a Központi jelentkezési lap -ot is ki kell tölteni és eljuttatni a megfelelő helyre.
 
 
Alighogy elkezdődött a tanév, máris a következő tanévre kezd gondolni az, aki iskolaválasztás előtt áll. A gimnáziumunk iránt érdeklődőknek szeretnénk segíteni a beiskolázási szórólapunkkal, amit letölthetnek itt. 
 

tovább »
2013.10.18

Sajtótájékoztató a jubileumi ünnepségekről

 Székesfehérváriak sokaságának jelenti „Az iskolát” az egykori József Attila, ma Ciszterci Szent István Gimnázium - mondta Vargha Tamás honvédelmi államtitkár, aki diákja és pedagógusa is volt az intézménynek. A három évfordulót kiegészítve arról beszélt, hogy 1992 és 1994 között került vissza újra a ciszterci rend fenntartásába a gimnázium. Vargha Tamás köszönetet mondott a város akkori polgármesterének, Balsay Istvánnak, akinek kulcsszerepe volt a fenntartóváltásban. Az államtitkár arra kérte a székesfehérváriakat, az egykori józsefes és a mai ciszteres diákokat, hogy kapcsolódjanak a jubileumi ünnepségekhez.

tovább »
2013.10.16