IN MEMORIAM

 ELHUNYT
UJFALUSSY GUSZTÁV OTTÓ
 
CISZTERCI SZERZETES (1924-2018)
 
 
Istenben boldogult testvérünkért a vigaszt adó, engesztelő szentmiseáldozatot
2018. október 31-én 11 órakor a Székesfehérvár Ciszterci, Nagyboldogasszony – Nepomuki Szent János templomban mutatjuk be, és ezt követően az altemplomban helyezzük örök nyugalomra.
 
 
Ujfalussy Gusztáv Ottó 1924-ben született, Bécsben. Pappá szentelése 1947-ben, Zircen történt.
 
1996-2018-ig, huszonkét esztendőn át szolgált Székesfehérváron.
 

tovább »
2018.10.24

Európai Madármegfigyelő Napok

 Az Európai Madármegfigyelő Napokhoz csatlakozva iskolánk lelkes kis csapata a Dinnyési fertő helyszínt látogatta meg. Az 5-6-7. osztályosokat Éliás Tamás tanár úr és Kis-Pál Zsuzsanna tanárnő kísérte el 2018. október 5-én délután.

tovább »
2018.10.17

Október 6.

1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. A bécsi forradalom évfordulójára időzített kivégzéssorozat a levert szabadságharc utáni megtorlások tetőpontja volt, amiről a magyarság évről évre nemzeti gyásznap keretében emlékezik meg. 

tovább »
2018.10.05

Élményeim a gólyanapon

 2018.08.30-án reggel buszra szálltunk és elindultunk a gárdonyi rönkvárba.
Amikor megérkeztünk leültünk egy nagy fa köré és megtízóraiztunk. 10 óra körül hat
csapatba rendeződtünk és elindultunk a játékok helyszínére. Hét darab állomáson voltak feladatok. Volt képkitalálós, mutogatós, totós, fáramászós, labdás, múmiás és táncos feladat is. Nagyon élveztem őket. Majd, amikor ezeken a helyszíneken végeztünk kicsit pihentünk, utána pedig bementünk a várba. Ott szintén sok izgalmas feladat várt ránk és még érdekességeket is mondott a szervező bácsi. Végül a mi csapatunk veszített, de nem baj, nagyon élveztem és ez a lényeg. Mire vége lett a csapat nagyon jól összerázódott. Ez után egy kicsi ismerkedős játék következett, ami szintén nagyszerű volt. Amikor végeztünk a fantasztikus játékokkal következett az eredményhírdetés, ami nagy izgalommal vártam. Harmadikak lettünk a csapatversenyben! Végül eljött a visszaindulás ideje. A haza út is nagyon jól telt, mert a kísérők mellé ültünk, akik fantasztikus emberek, így végig velük beszélgettünk.
Nagyon jól telt ez a nap! Ritka, hogy ilyen jó programokon töltöm az időmet, olyan jó emberekkel, mint akiket azon a napon megismertem.
 

tovább »
2018.10.04

Siklósi Staféta

 A város első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal hirdette meg a Siklósi Gyula Városismereti versenyt a város középiskolásai számára. A felhíváshoz mind a 21 fehérvári gimnázium és szakgimnázium csatlakozott. Szerda reggel fél nyolckor az Árpádból indult és csütörtökön valamivel dél után a Tópartiban ért „célba” a Siklósi staféta. A verseny célja egyrészt a Fehérvár középkori történetét szenvedélyesen kutató régészprofesszor emlékének megőrzése, másrészt az, hogy a fiatalok minél jobban megismerjék a várost, annak kultúráját, értékeit. A Siklósi Staféta versenyben részt vett iskolánk is, a szerdán kezdődött két napos staféta második napján csatlakozott be. Iskolánk 6 tanulóval vett részt, akik a Kodolányi János Középiskola képviseletétől átvéve a Fő utca macskakövein elszállították a stafétát az I. István Szakgimnáziumba.
 
Gyarmati Bálint 10.A
 

tovább »
2018.10.01

"…Oktass és magyarúl terjesszed az Isten igéjét.

 Emléktáblát avattak Egyed Antal tiszteletére
 
Székesfehérvár, 2018. szeptember 29. (szombat) – A Fehérvári Panteon nyolcadik emléktábláját avatták fel ma az egykori ciszterci gimnázium falán az Oskola utcában. A székesfehérvári születésű Egyed Antal bonyhádi plébános, dunaföldvári apát, költő, műfordító, táj- és népkutató, a Magyar Tudományos Akadémia tagja emléktábláját, amelyet Nagy Edit készített, dr. Cser-Palkovics András polgármester leplezte le.

tovább »
2018.10.01

Röplabda edzés

2018. szeptember 26-tól röplabda edzést tart a Felsővárosi Fésüs Röplabda Akadémia iskolánkban. 

tovább »
2018.09.25

Diákigazolványok átvétele

 Az újonnan beiratkozott tanulók (5. és 9. osztályosok) 2018. augusztus 27-től a titkárságon átvehetik a diákigazolványukat 9 és 14 óra között.

tovább »
2018.08.24