Brúnó atya valaszthato

Választható feladatok
 
1. Találj ki a ‘Húsvét’ helyett más elnevezést a közelgő Ünnepnek!
 Az elnevezéshez segítséget nyújthat pár fogalom és kép, ami kapcsolódik az Ünnep tartalmához: átvonulás, szabadulás a rabságból, Élet, feltámadás, megdicsőülés, próbatétel és bejutás, az ígéret beteljesedése, prófétai beteljesedés
 
2. Utazz el Jézus korának Jeruzsálemébe! Légy idegenvezető, mutasd be a várost a távolról érkezett zarándokoknak! Fogalmazz egy leírást, amit szükség esetén elővehetsz!
 Segíthet két videó abban, hogy elképzeld az akkori városképet.
 https://www.youtube.com/watch?v=y741QbT1YEo
 Ez ugyan a 70-ben bekövetkezett, rómaiak által kivitelezett ostromról szól, de a városnegyedek korabeli elhelyezkedésről pontos képe ad. Egy másik a salamoni templom felépítését mutatja be,
 https://www.youtube.com/watch?v=QQQyNVw8Pf4
 A zsidó zarándok azért jött, hogy a Kivonulás ünnepén részt vegyen, az ottani sokadalomban elvegyülve. Segíts nekik!
 
3. A keresztút egy állomásához írj elmélkedést!
 A keresztút beleélő elmélkedése közben az imádkozóban képek, érzések, sejtések fogalmazódnak meg, amelyeket nem mindig könnyú szavakba foglalni - de nem is lehetetlen.
A pápai keresztút csak olyan állomásokat sorakoztat fel, amit a Szentírás kifejezetten említ. A következő oldalon találod.
Egyszerú formában itt találsz egy hagyományosat: http://lelekebresztes.hu/lelkiseg/unnepre/nagybojt/keresztut.htm
 
4. Készíts ünnepi terítéket! Az étkezés helyszínének (asztal vagy kerevet), a terítő mintázata lehet zsidó, egyiptomi vagy ha úgy tetszik, valami itthoni módi. Az ételek, annak a fogásai eredetileg csupa jelkép: keserű saláta (rabszolgaság), báránysült (áldozati állat) és kovásztalan kenyér (az egyiptomból való kivonulás sietsége és eszköztelensége). Fontos az ünnepre utaló jelképszerűség! Rajz és ismertetés segít érteni, mit és miért készítenél elő.
 
5. Légy ingatlanfejlesztő! Építs zarádokszállást Jeruzsálambe - ha tetszik, Jézus korában, ha tetszik, mai keresztényeknek.
 Számos on-line szimulátor játék elérhető. Nem tudok kimerítő felsorolást adni, függ attól a platformtól (Android, iOS, Mac, Windows asztali vagy mobil verziók), amelyikről kapcsolódsz. A SimCity vagy a Sims3 vagy 4 a legismertebbek. De ha nagyon profi vagy, akár AutoCAD-dal is lehet! Nem árt, ha a kész műhöz leírást is mellékelsz.