Angol szépkiejtési verseny

Angol szépkiejtési verseny
 December 14-én iskolánkban megrendezésre került az angol szépkiejtési verseny, az 5-8. évfolyamosok számára, amely nagyszerű (sokaknak az első) lehetőség volt az eddig megszerzett angol tudásuk kamatoztatására. A megmérettetés karácsonyi hangulatban és családias légkörben zajlott.


 Egészséges versenyszellem nyilvánult meg a résztvevő diákok között. Az összes diák izgatottsága ellenére remekül helytállt. Az első fordulóban egy általuk választott szöveget olvashattak fel, míg a második fordulóban minden évfolyam versenyzőinek más-más nehézségű ismeretlen szöveggel kellett megbirkózni, melyet egyszer volt lehetőségük átolvasni. Az eredményhirdetésre várakozva a gyerekek teával frissíthették magukat.
A számtalan versenyző közül az 5. évfolyamos kategóriában első helyezést ért el Juhász-Duró Lőrinc, 5.A osztályos tanuló, második helyezett holtversenyben Vallyon Éva és Torma Domonkos, szintén az 5.A-ból. Harmadik helyezett pedig Doktor Anna az 5.B-ből, Molnár Ferenc tanár úr felkészítésében, és szintén a harmadik helyen végzett Sinka Hanga az 5.B-ből, Andrásy Lászlóné felkészítésében.
A 6. évfolyamos kategóriában Zsembery Katalin, 6.A osztályos tanuló aratott győzelmet. Második helyezést ért el Simicska Noel, míg harmadikat Balázs Virág, Andrásy Lászlóné tanárnő  felkészítésében a 6.A-ból. Szintén bronzérmes Zsombok Sára 6.B osztályos tanuló, Neil Muggeridge tanár úr felkészítésében.
A 7-8. évfolyamos kategóriában Zsakai Emma, 7.B osztályos tanuló végzett az élen, Neil Muggeridge tanár úr felkészítésében. Második helyezést ért el holtversenyben Böhm Vivien és Hegedűs-Ari Mátyás, Molnár Ferenc tanár úr felkészítésében, a 8.B-ből. Harmadik helyezést ért el Móritz Milán a 8.B-ből, szintén a tanár úr felkészítésében.
Az első helyezettek könyv-, míg a többiek egyéb karácsonyi nyereményben részesültek. A zsűrizésben részt vett tanáraink: Neil Muggeridge, Kochné Székely Zsuzsanna és Molnár Ferenc, a verseny lebonyolításában Schmuck Péter és Balla Balázs 10. A osztályos tanuló segédkezett.
 
 
Minden versenyzőnek gratulálunk!
 
Balla Balázs és Schmuck Péter
 
2023.01.20