Berlinben járt a vegyeskar

2024.február első napjaiban Berlinben járt a gimnázium vegyeskara. Idén 14. alkalommal került megrendezésre a Berlin Brandenburg International School zenei fesztiválja, a BIMP, ahova idén mi is meghívást kaptunk. A berlini iskola ének tanára, Kovács (Panni) Anna tanárnő által szervezett fesztiválra minden évben számos kórus, zenekar, rock banda, illetve egyéb zenei produkció kap meghívást; az előző években Magyarországról is volt már meghívottjuk, de ebben az évben jó hírünket hallva, mi voltunk a választott iskolai kórus.


A zenei felkészülés nagy erőbedobással novembertől, a karácsonyi koncert készületeivel párhuzamosan folyt, és mivel a kórustagok kifejezetten szerették a fesztivál dalait, ezért a sok rövid szünetes próbán és a „hivatalos” szerdai kórusidőponton túl vállalták a meghosszabbított próbákat és a péntek délutánt is. Zenei szempontból abszolút helyt álltunk, sőt, mondhatnám, hogy a mi kórusunk volt az összesített kórus magja, támasza. A koncert végén, amikor búcsúztunk Kovács Panni tanárnőtől és a fesztiváltól, elhangzott a következő mondat: „Legszívesebben azt mondanám, nem lehet többet BIMP a Ciszter nélkül!”
Az utazásnak azonban nem csak zenei, anyagi vonzatai is voltak. Az útiköltség, a szállás és étkezés költségei jelentős összeget tettek ki, amit a tanulók többsége nem tudott volna vállalni, de nagy örömömre segítséget kaptunk mind az iskola alapítványától, mind a várostól. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani az iskolavezetésünknek, akik azonnal mellénk álltak és támogattak, az „Ardere et Lucere” Alapítványnak és Székesfehérvár városnak, akik anyagi támogatást nyújtottak és Dr.Cser-Palkovics András Polgármester úrnak is személyes támogatásáért!
A kórus tagsága nem zárt, bármikor befogadunk új embereket, csak egy a fontos: légy bátor, és énekelj! 😊
 
 
2024.02.08