Tudnivalók a tankönyvrendelésről!

Tudnivalók a tankönyvrendelésről!
A kiosztott tankönyvrendelő lapok helyes értelmezéséhez szeretnénk segítséget nyújtani az alábbiakkal.


 A „saját” oszlop jelentése: Ide kell beírni a saját pénzből megvásárolni kívánt tankönyveket. Aki tehát nem jogosult támogatásra, csak ebbe az oszlopba tegyen jelet.
Aki támogatásra jogosult, és mégis a „saját” megjelölésű oszlopban jelöl be könyveket, akkor az azt jelenti, hogy a szülő nem igényel a bejelölt könyvhöz támogatást, saját pénzből kívánja azt megvenni, vagyis év végén ezt a könyvet nem kell visszaadnia az iskolai könyvtárba.
A támogatással megkapott tankönyvek közül semmiképpen nem kell visszaadni a munkafüzeteket, az idegen nyelvek tankönyveit és munkafüzeteit, valamint a 9-12. évfolyamokon a matematika, a magyar nyelv és irodalom, valamint a történelem tantárgyakhoz tartozó semmilyen könyvet. Az 5-8. évfolyamokon az Ének-zene tankönyveket sem kell leadni.  Ezeket a könyveket ne a „saját” oszlopban jelöljék meg, mert akkor ki kell fizetni.
Könyvtár”: A támogatásra jogosultaknak itt kell bejelölniük azokat a használt vagy új könyveket, amelyeket az iskolai könyvtárból fognak megkapni, és amelyeket a  fenti felsorolásban szereplő könyvek kivételével a tanév végén az iskolai könyvtárba vissza kell adni. A vissza nem adandó, támogatással megkapott könyveket is ebben az oszlopban kell bejelölni.
Nagyon fontos, hogy a „Támogatott tankönyvre jogosult-e?” kérdés után jelölve legyen az igen/nem válasz.

Ha a tisztelt Szülők közül valaki nem a fentiek szerint töltötte ki az igénylő lapot, szóljon gyermekének, hogy a szünet utáni első tanítási napon keressen meg egyeztetés végett.

Köszönettel:
Galambos Miklós
tankönyvfelelős
 

2013.04.02