Rendhagyó francia óra

 2019. február 7-én iskolánk francia fakultációs tanulói egy rendhagyó francia órán vett részt a Francia Intézetben, melynek ablakából kivételes látvány tárult elénk. Megcsodálhattuk többek között a Parlament épületét, a Dunát és a Lánchidat is.


 Résztvevők a 11. évfolyam tanulói közül:
11.a:Dobai Marcell, Grosz Panna, Elek Roland László, Léber Fanni Szonja, Vitéz Katalin
11.b: Ficzere Noémi, Szabó Tímea, Szőke Laura, Tihanyi Lilien
11.c: Csüri Fanni Noa, Kiss Mercédesz Kira, Lehoczki Alíz,Tóth Kristóf, Still Réka, Szabó Klaudia, Varga Noémi, Chiara Roccia
Ezen nap keretein belül, először körül nézhettünk az épület háromemeletes könyvtárában, amely mindannyiunkat lenyűgözött. Mindenki megtalálhatta az érdeklődésének megfelelő francia témájú könyvet. Wasztlné tanárnő sokat segített nekünk a könyvtárban való tájékozódásban.
Ezt követően egy érdekes előadás következett az 1889-es világkiállításról, aminek apropójára az Eiffel-torony is megépült. A szórakoztató óra nem csak témáját tekintve volt izgalmas, de előadóját tekintve is, mivel egy igazi francia hölgy tartotta, francia nyelven.
Megvendégeltek bennünket eredeti croissant-nal és málnaszörppel. Az elfogyasztott uzsonnával a pocakunkban megnéztük az intézet könyvesboltját is. Rögtönzött idegenvezetőnk azonnal körbekalauzolt minket a csodálatos franciakönyvek világában.
A maradandó élményekkel tarsolyunkban együtt utaztunk haza vonattal.
Ezúton is szeretném megköszönni az egész csoport nevében iskolánknak, hogy lehetővé tette, valamint Wasztlné tanárnőnek, hogy megszervezte nekünk ezt az utat.
Grosz Panna 11.a
 
2019.02.15