„Harang csendül,

„Harang csendül,
„Harang csendül, ének zendül, messze zsong a hálaének…”
 
2012. december 17-én , hétfőn kivételes élményben lehetett részünk. Városunk zenekara, az Alba Regia Szimfónikus Zenekar adott ízelítőt karácsonyi repertoárjából. A hagyományteremtő kiskoncerten a Ciszterci Szent István Gimnázium 10. és 11. évfolyama vehetett részt. A Ciszterci Nagyboldogasszony Templomban felcsendülő H-moll szvit előidézte a karácsonyi hangulatot is. Számomra a legmeghatározóbb élményt az ismert karácsonyi dalok közös éneklése jelentette. 


 A barátaim között ülve gondolkodtam el egy évek óta foglalkoztató kérdésen: Mit is jelent számomra a karácsony? Kis koromban alig vártam, hogy megpillanthassam a feldíszített fenyőfát, és kibonthassam az ajándékaimat. Ez a várakozás azonban az évek múltával más természetűvé vált. Az elmúlt 3-4 évben azért vártam a karácsonyt, hogy a fát megpillantva ismét magával ragadjon az a különös érzés. Idén is várakozással eltelve állok a karácsony előtti utolsó hét megpróbáltatásai elé. Ezen megpróbáltatások jutalma lesz számomra az az érzés. Az érzés, ami minden évben rabul ejt. Vajon mi lehet ez? Talán szeretet? Szerelem?
A Csendes éj éneklése közben körvonalazódott ki bennem a válasz: hála. Hálásak lehetünk az Alba Regia Szimfónikus Zenekar hagyományteremtő karácsonyi muzsikálásáért. Emlékezetünkbe vésték, hogy Ő értünk született.
Vezényelt: Drahos Béla. Közreműködött: Závodszky Noémi.
 
2012. december 17.
Málits Petra
 
 
2012.12.20