Karácsonyi jótékonysági gyűjtés

Karácsonyi jótékonysági gyűjtés
A szegénység napjainkban sokkal kevésbé feltűnő, mint régen, de sajnos létező probléma. A segítségre szorulók gyakran nem panaszkodnak, elrejtik mások elől gondjaikat.
Iskolánk karácsony előtt jótékonysági gyűjtést szervez. Idén a következő módjait választottuk az adakozásnak:


 
  1. Az iskolánkba járó, szűkös anyagi körülmények között élő gyerekeknek és családjaiknak szeretnénk adományokkal segíteni. Kérjük, hogy ha tudomása van a gyermeke osztályába járó tanuló helyzetéről, és módjában áll, segítsen! Az osztályfőnökön keresztül névtelenül is eljuttathat egy pénzösszeget, tartósélelmiszer-csomagot, egy csomag szaloncukrot, egyéb segítséget a címzettnek. Ha ilyen gyerekről szűkebb körben nincs tudomása, az iskola vezetősége is szívesen közvetít, amennyiben a  nevigh.ciszterszfv@upcmail.hu címen vagy személyesen jelzi segítő szándékát. 
  2. A november 21-én Székesfehérváron ünnepélyesen megnyitott Szent Imre Iskolaház javára szeretnénk adományokat gyűjteni. Az Iskolaház a Böjte Csaba atya által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány keretén belül működik. Az intézmény nagyon szegény körülmények között élő gyermekeknek biztosít az iskolai tanítás után napközi foglalkozást és ellátást. Gimnáziumunk jótékonysági gyűjtés szervezésével szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a napközi otthon már működésének kezdeti időszakában megfelelő, méltó körülményeket tudjon biztosítani a befogadottak számára. Ezért kérjük a tisztelt szülőket, hogy aki teheti, adományokkal segítse a célok megvalósítását.
 
Az adományok lehetnek:
tartós élelmiszer: búzadara, szalámi, teához cukor, illetve citromlé, paradicsomkonzerv,
írószerek: tollak, ceruzák, füzetek, cellux, stb.,
tisztálkodó és tisztítószerek: Mosogató-, mosószerek, Domestos, WC papír stb.,
játékok: társasjáték vagy bármilyen más játék plüssállatok kivételével.
 
 
Annak érdekében, hogy az adomány idejében célba érhessen, kérjük, hogy december 14-éig tegye meg felajánlását, vagy hozza be az iskolába az adományát.
 
Adományaikat a támogatott gyermekek és családok nevében hálásan köszönjük!
 
Székesfehérvár, 2012. november 28.
  
 
Tisztelettel:
 
Somogyfoki Gáborné                                  Galambos Miklós                                     Ferenczy Noémi
 szabadidő-szervező                             osztályfőnöki mk. vezetője                      nevelési igazgatóhelyettes
 
2012.11.28