„Ami az iskolában egyszeri és megismételhetetlen…

„Ami az iskolában egyszeri és megismételhetetlen…
… minden tananyagnál sokkal fontosabb, az maga az ember.” – mondta el az augusztus végi tanári lelkigyakorlaton Korzenszky Richárd OSB, konventuális perjel, a tihanyi Szent Ányos Bencés Perjelség elöljárója. Az egyházi iskola abban tudja segíteni a gyermeket, hogy boldog legyen, mert sokan boldogulnak ugyan, mégsem boldogok. 


 A kereszténységnek föl kell ébrednie, és ehhez nem elég puszta hagyományokat követnünk, erre most éppen egy nem európai pápa mutat rá a leghatékonyabban. Életet és hitet szokásokra nem építhetünk, csak igazságra. Hogy a hit örömét sugározzuk, először nekünk kell hitünkben megújulnunk. El kell fogadnunk korlátainkat is, és élnünk kell az evangéliumot, legalább annyit, amennyit befogadtunk és megértettünk belőle.
A nevelőtestületünk idén a szintén jubiláló egri testvériskola, a Gárdonyi Géza Ciszterci Gimnázium vendégszeretetét élvezte, jóvoltukból közös lelkigyakorlattal, Dékány Árpád Sixtus apát úrral közösen tartottuk a tanévkezdő tanári lelkigyakorlatunkat augusztusban.
 
2013.09.02