Végzőseink ballagása

 Május 4-én, hasonlóan városunk többi gimnáziumához, mi is elbúcsúztunk végzős diákjainktól. Ballagóink a Városház téren gyülekeztek 9 órakor, majd a közös ünneplést követően átvonultak a ciszterci templomhoz, ahol Előd atya megáldotta őket.
Iskolánkba visszaérkezve már várták őket egykori diáktársaik és tanáraik, akik sorfalat állva köszöntötték a még egyszer gimnazistaként visszatérő osztályokat. Meghitt volt, ahogy a végzősök osztályfőnökeik vezetésével utoljára végigjárták az iskola folyosóit, miközben az iskolarádió is őket búcsúztatta az eseményre összeválogatott ballagási zenével.
Az ünneplés a díszudvaron folytatódott, ahol a végzős osztályok képviselői elbúcsúztak az Alma Matertől, megköszönték szüleiknek, tanáraiknak és egymásnak az elmúlt éveket és megfogalmazták a jövővel kapcsolatos reményeiket, bizakodásukat.
Diákjainkat a 11. évfolyam felkért szónokai, valamint Orosz Ágoston igazgató úr és Ribi Gábor, a székesfehérvári Ciszterci Diákegyesület elnöke búcsúztatták, beszédjükben megköszönve a szülők és a pedagógusok nevelő munkáját és figyelmeztetve a végzősöket, hogy hivatásukba ne feledjék embertársaik és hazájuk, nemzetük szolgálatával a nagy elődök nyomdokain járva gimnáziumunk hírnevét tovább öregbíteni, mert „a fehérvári ciszteres lét kötelez” és „aki egyszer ciszteres lett, az örökre az is marad!”
A köszöntő beszédek és a színvonalas műsor mellett sor került a jeles és kitűnő bizonyítvánnyal rendelkező tanulók méltatására is, valamint átadták a különböző területeken maradandó és elismerésre méltó teljesítményt elért diákjainknak a gimnáziumi emlékérmeket, dísztálcákat és az Adere et lucere díjakat, példaként állítva a díjazottak munkáját, eredményeit és erényeit az eljövendő nemzedékek számára.
Kedves 12.-esek, köszönjük nektek az elmúlt éveket, amit együtt tölthettünk, köszönjük, hogy önmagatok voltatok, hogy színesebbé tettétek iskolánk mindennapjait! Várunk titeket vissza szeretettel, az utatokhoz pedig Isten áldását kérjük, „maradjatok meg a szeretet útján!” (1Kor, 14,1)
 


 
2024.05.06