Elindult a Német Projekthét - Nyelvtanulás egy profitól

Elindult a Német Projekthét - Nyelvtanulás egy profitól
Az idei tanévben az iskolánk 31 tanulójának lehetősége nyílt a német nyelv aktív használatára és fejlesztésére, egy, a Schwarzwald-i Kappelrodeck Schlossbergschule diákjaival kialakított projekthét keretei között, Babonics Marianna tanárnő szervezésében, és Galambos Miklós tanár úr segítségével. A projekthét célja a nyelv használata és gyakorlása, az idegen kultúrák megismerése, és a kapcsolatteremtés.


 A 30 német diák május 24-én pénteken, a késő esti órákban érkezett hazánkba két kísérőtanárral. A közös családi hétvége a fogadó diákokkal a szombati ismerkedős-délelőtt után kezdődhetett igazán, mely során a német diákoknak lehetősége nyílt magyar, házilag készített sütemények, szörpök, és egyéb ételkülönlegességek kóstolására. A projekthét keretei között a diákok ellátogattak többek között a visegrádi Fellegvárba, a Parlamentbe, a Püspöki Palotába, valamint Balatonfüredre, ahol levendulaszappant készíthettek.
Az idén fogadó diákok tervek szerint 2020. március 23-a hetében látogatnak el Németországba egy hasonló projekthétre.
A hét eredménye képpen a diákok rengeteg fejlődést tudhatnak magukénak, új barátságok szövődhettek a héten, melyek reményink szerint tovább gyarapodnak majd.
 
2019.05.31