Nyelvész

A Nyelvész anyanyelvi verseny megyei fordulóját a Vasvári Pál Általános Iskolában rendezték meg 2019. március 22-én. A versenyre az iskolai forduló után két tanuló jutott tovább, akik a megyei versenyen a következő eredményt érték el:
Név Osztály Helyezés Felkészítő tanár
Bíró Nóra 5. b 3. Farkasné Sárközi Éva
Holman Dóra 5. b 6.


tovább »
2019.03.25

Glasperlenspiel

A “Glasperlenspiel” német nyelvi, országismereti és kultúrtörténeti verseny országos döntőjén elért eredmények:
 I. kategória:
A 8. A osztályból
Stock Zita Mária 3.
Rózsa Júlia 6. helyezést ért el.
Felkészítő tanáruk: Babonics Marianna

tovább »
2019.03.25

Az öreg hölgy látogatása

Március 29-én és 30-án 18.00 órától ismét várjuk az érdeklődőket Dürrenmatt tragikomédiájának egyfelvonásos diákszínpadi változatára. Belépni ingyenes regisztrációs jeggyel lehet.

tovább »
2019.03.23

Történelem versenyek

 A szegedi Horváth István Károly latin nyelvi és művelődéstörténeti verseny 2. fordulójába jutott az első kategóriában Buzsik Panka, Galambos Boglárka és Pataki Rozi 8.b osztályos tanulók, valamint Garamvölgyi Glória és Rabi Hanna 9.b osztályos tanulók. A 2. kategóriában Papp Hanna Róza 10.b osztályos tanuló jutott a második fordulóba. Felkészítő tanáruk: Berta Annamária

tovább »
2019.03.22

Versenyeredmény

A László Gyula Országos Történelemverseny döntő fordulóját Bikalon rendezték meg. A versenyen
2. helyezést ért el:
Hérics Attila 10. c osztályos tanuló Felkészítő tanára: Nádasi Richárd
3. helyezést ért el:
Akkermann Anna 10. b osztályos tanuló Felkészítő tanára: Berta Annamária
 

tovább »
2019.03.22

Versenyeredmények

 A VIII. Jakucs László Nemzetközi Középiskolai Földrajzversenyen iskolánk tanulói szépen szerepeltek. A közel 150 csapat jelentkező közül:
80.helyen végzett a CISZTER 3. nevű csapat. Tagjai: Sommer Anna, Szarvas Kata (11.C) (felk.: Makkné Szabó Erika)
62.helyet ért a CISZTER 1. nevű csapat. Tagjai: Schekk Anita (9.C) , Sturm Roland (9.A) /felk.: Makkné Szabó Erika, Kis-Pál Zsuzsanna/
27. helyet ért el a CISZTER 2. csapat a 10.A -ból, ahol a felkészítő tanár Kis-Pál Zsuzsanna volt, a csapat tagjai: Nagy Eszter, Gegős Gréta. Ezzel az eredménnyel a tanulók bekerültek az áprilisi középdöntőbe, amely Szegeden kerül majd megrendezésre.
 

tovább »
2019.03.19

Március 15.

„ Felvirradt.
Március 15-ike volt 1848.
Tízedik évfordulója annak a nagy katasztrófának, mellyel a korszellem óriás keze a régi Budapestet a föld színéről eltörölte a jeges árvízzel, hogy helyet csináljon az újan emelkedő dicső főváros számára.
 
Másodszor követelte a korszellem azt a csodát, mely eltörölje a régi, korhadt Magyarországot s alapot teremtsen az új, az Európában számot vető, szabad Magyarországnak.
– Jókai Mór: A márcziusi fiatalság (Visszaemlékezés)
 

tovább »
2019.03.14

Német versenyek

 Az Országos Általános Iskolai Német Nyelvi Verseny megyei döntőjébe jutottak:
Csáti Anna Judit
Stock Zita 8. A osztályos tanulók
 
felkészítő tanáruk: Babonics Marianna
 
 
 

tovább »
2019.03.13

Ideiglenes felvételi eredmények

 
Ideiglenes felvételi lista a 2019/2020-as tanévre
 
 
 
Az ideiglenes felvételi jegyzék a felvételi vizsgán elért összesített pontszámot és az egyes tanulmányi területeken kialakult rangsorban elért helyezést tartalmazza.
Egy-egy tanulmányi területen minden olyan jelentkezőt rangsoroltunk, aki azt megjelölte, és a felvételi eljárásban részt vett. Azonos pontszámnál a rangsorszám nem azonos! A felvételi eredmények értékelésénél figyelembe vettük a felvételi tájékoztatóban közölt minden egyéb dokumentum beadását.
A felvételizőknek lehetősége van egy alkalommal módosítani a megjelölt iskolák és tanulmányi területek sorrendjét. Új iskola már nem jelölhető meg, de az eredetileg megjelöltek esetében új tanulmányi terület felvehető. A sorrend módosítása az Oktatási Hivatal honlapjáról elérhető KIFIR elektronikus adatkitöltő programmal előállított „módosító adatlapon” történik, amit a Felvételi Központnak 2019. március 25-ig kell eljuttatni. (Győr) A program a módosító időszakban, azaz 2019. március 21-22-én lesz elérhető.
2019. április 30-ig minden jelentkezőt írásban értesítünk a felvételi eredményről, illetve a végleges felvételi jegyzéket is nyilvánosságra hozzuk a honlapunkon
 
 
 
 

tovább »
2019.03.13