Diáktalálkozó

 Idén ünnepeljük az iskola ciszterci tulajdonba visszakerülésének 25. évfordulóját, ezért
2017. szeptember 9-ére
diáktalálkozót
hirdetünk,
melyre szeretettel hívjuk és várjuk
a hajdan iskolánkba járókat,
a józsefeseket és a cisztereseket.
 
 

tovább »
2017.08.21

Clairvaux-i Szent Bernát atya ünnepe

 Bérczi L. Bernát O.Cist kormányzóperjel úr szíves meghívását szeretném tolmácsolni Zircre, ahol egy régi hagyomány éled fel, a ciszterciek családi ünnepe: clairvaux-i Szent Bernát atya ünnepe.
Szeretettel vár bennünket 2017. augusztus 19-én 11 órára.
 

tovább »
2017.08.16

Vakáció!

 Andók Veronika: Vakáció
 
Láttam a napot, súgta a szélnek:
Várnak a tavak, csónakok, stégek.
És tényleg a táblán virul egy szó,
Csupaszín betűkkel: VAKÁCIÓ!
 
Két hónap napfény vár ránk a nyárban,
Kószálunk vígan viruló tájban,
Hűsítő tavakra, strandokra járunk,
Nincs is ilyenkor boldogabb nálunk
 

tovább »
2017.06.29

Új vezető a Zirci Ciszterci Apátság élén

 2017. június 14-én Mauro Giuseppe Lepori ciszterci generális apát, elfogadva Dékány Árpád Sixtus apát lemondását, Bérczi László Bernát atyát nevezte ki a Zirci Ciszterci Apátság kormányzó perjelévé. Köszönjük apát úr sokéves hűséges szolgálatát, és sok erőt kívánunk Bernát atyának az új feladatokhoz!

tovább »
2017.06.16

Papírgyűjtés

Június 12-14-én hétfő-szerda papírgyűjtés lesz. Kérünk benneteket, hogy a konténerbe ne dobjatok műanyag csomagolást, fémet és egyéb szemetet! Várjuk a kötegelt, nem szétválogatott színes és fekete-fehér papírt és kartont. 
A konténer a kosárpálya mellett lesz, a kék kapu reggel 6-8 óra, és délután 14-16 óra között lesz nyitva. Ha valaki csak máskor tud papírt hozni, szóljon a portán!

tovább »
2017.06.09

Idegennyelvi mérés

 A 12/2016 (VI.27.) EMMI rendelet 11.§ (3) bekezdése alapján a 2017. május 17-i idegen nyelvi mérés eredményeit az alábbiakban tesszük közzé. A kiosztott mérési azonosítóval lehet az eredményeket megtekinteni.
 

tovább »
2017.06.01

Az "Év tanára"

 A Hebe országos levelező verseny szervezői ebben a tanévben is kiosztották tantárgyanként az "Év tanára" díjat. Német nyelv tantargyból az "Év tanára" kitüntetést Babonics Marianna tanárnő vehette át.
Díjazott lett Lévayné Tálos Lívia tanàrnő.
 

tovább »
2017.05.29

Nemzetközi klímavédelmi találkozó

 „… gyakran azt gondoljuk, nem is biztos, ami történik. Ha a környezetszennyezés és a pusztulás néhány látható jelén kívül csak a felszínt nézzük, úgy tűnhet, a gondok nem is olyan súlyosak,… Ez az elkerülő viselkedésmód segít minket, hogy folytassuk életstílusunkat, megtartsuk termelési és fogyasztási szokásainkat. Ily módon éri el ügyesen az ember, hogy folytathassa összes önpusztító szokását: igyekszik észre sem venni őket, küzd, hogy ne kelljen elismerni őket, halogatja a fontos döntéseket, úgy tesz, mintha semmi sem történne.” /Ferenc pápa: Laudato si’ enciklika/
2017. április 22. és 30. között vettünk részt a Laudato si pápai enciklika jegyében szervezett klímavédelmi projekt második találkozóján az észak-németországi Cloppenburgban a Liebfrauenschule nevű egyházi gimnáziumban. Repülővel utaztunk Hamburgba, ahol a gimnázium két tanára fogadott minket, majd háromórás utazás után érkeztünk az iskolához. Itt vártak a vendéglátó családok, akik külön programokat is szerveztek számunkra.

tovább »
2017.05.26