Köszönetnyilvánítás

Diákszínpadi előadásainkat és iskolai ünnepségeinket hivatottak megkönnyíteni azok az újabb dobogók és lépcsők, amelyeket  az Accel Hunland Kft. jóvoltából Steurer Zsolt szülő, a cég vezetője ajándékozott iskolánknak. Köszönjük az iskola közössége nevében! 

tovább »
2018.10.17

Európai Madármegfigyelő Napok

 Az Európai Madármegfigyelő Napokhoz csatlakozva iskolánk lelkes kis csapata a Dinnyési fertő helyszínt látogatta meg. Az 5-6-7. osztályosokat Éliás Tamás tanár úr és Kis-Pál Zsuzsanna tanárnő kísérte el 2018. október 5-én délután.

tovább »
2018.10.17

KÖZÉPISKOLÁSOK VETÉLKEDTEK FEHÉRVÁRON A MAGYAR HONVÉDSÉG 170 ÉVES ÉVFORDULÓJA JEGYÉBEN

 A Magyar Honvédség fennállásának 170. évfordulója tiszteletére hirdetett vetélkedőt a Honvéd Hagyományőrző Egyesület Fejér Megyei Szervezete, amelyre Fejér megye középiskoláit hívták meg. A megyéből összesen nyolc iskola tíz csapata jelentkezett, akik szombaton, Fehérváron, a Hiemer-ház báltermében mérték össze tudásukat a magyar hadtörténelem három jelentős korszakát, az 1848-49-es forradalom és szabadságharcot, valamint az első és a második világháborút illetően.
 

tovább »
2018.10.15

Október 6.

1849. október 6-án végezték ki Aradon az 1848-49. évi szabadságharc 13 honvédtisztjét, Pesten pedig ugyanezen a napon hajtották végre a gróf Batthyány Lajos egykori miniszterelnökre kiszabott halálos ítéletet. A bécsi forradalom évfordulójára időzített kivégzéssorozat a levert szabadságharc utáni megtorlások tetőpontja volt, amiről a magyarság évről évre nemzeti gyásznap keretében emlékezik meg. 

tovább »
2018.10.05

Élményeim a gólyanapon

 2018.08.30-án reggel buszra szálltunk és elindultunk a gárdonyi rönkvárba.
Amikor megérkeztünk leültünk egy nagy fa köré és megtízóraiztunk. 10 óra körül hat
csapatba rendeződtünk és elindultunk a játékok helyszínére. Hét darab állomáson voltak feladatok. Volt képkitalálós, mutogatós, totós, fáramászós, labdás, múmiás és táncos feladat is. Nagyon élveztem őket. Majd, amikor ezeken a helyszíneken végeztünk kicsit pihentünk, utána pedig bementünk a várba. Ott szintén sok izgalmas feladat várt ránk és még érdekességeket is mondott a szervező bácsi. Végül a mi csapatunk veszített, de nem baj, nagyon élveztem és ez a lényeg. Mire vége lett a csapat nagyon jól összerázódott. Ez után egy kicsi ismerkedős játék következett, ami szintén nagyszerű volt. Amikor végeztünk a fantasztikus játékokkal következett az eredményhírdetés, ami nagy izgalommal vártam. Harmadikak lettünk a csapatversenyben! Végül eljött a visszaindulás ideje. A haza út is nagyon jól telt, mert a kísérők mellé ültünk, akik fantasztikus emberek, így végig velük beszélgettünk.
Nagyon jól telt ez a nap! Ritka, hogy ilyen jó programokon töltöm az időmet, olyan jó emberekkel, mint akiket azon a napon megismertem.
 

tovább »
2018.10.04

Siklósi Staféta

 A város első alkalommal, de hagyományteremtő szándékkal hirdette meg a Siklósi Gyula Városismereti versenyt a város középiskolásai számára. A felhíváshoz mind a 21 fehérvári gimnázium és szakgimnázium csatlakozott. Szerda reggel fél nyolckor az Árpádból indult és csütörtökön valamivel dél után a Tópartiban ért „célba” a Siklósi staféta. A verseny célja egyrészt a Fehérvár középkori történetét szenvedélyesen kutató régészprofesszor emlékének megőrzése, másrészt az, hogy a fiatalok minél jobban megismerjék a várost, annak kultúráját, értékeit. A Siklósi Staféta versenyben részt vett iskolánk is, a szerdán kezdődött két napos staféta második napján csatlakozott be. Iskolánk 6 tanulóval vett részt, akik a Kodolányi János Középiskola képviseletétől átvéve a Fő utca macskakövein elszállították a stafétát az I. István Szakgimnáziumba.
 
Gyarmati Bálint 10.A
 

tovább »
2018.10.01

Véradás

 Gimnáziumunkban 2018. október 5-én, pénteken 14-18 óra között véradást szervezünk.
Véradás helye a 6. terem (kémia előadó). Tisztelettel kérjük, amennyiben lehetőségük van rá, jöjjenek el és adjanak vért!
 
Vért adhat, aki egészségesnek érzi magát, elmúlt 18 éves, de még nincs 65 éves és testtömege meghaladja az 50 kilogrammot. A véradást rövid orvosi vizsgálat előzi meg. A véradás előtt étkezés és bőséges folyadékfogyasztás szükséges.
Az adatfelvételhez eredeti lakcímkártya, személyi igazolvány és TAJ-kártya feltétlenül szükséges!
 
További információk a Magyar Vöröskereszt honlapján olvashatók: http://www.veradas.hu/
 
„Ha egészséges vagy, adhatsz vért! Ha adhatsz vért, egészséges vagy!”
 

tovább »
2018.09.27

Röplabda edzés

2018. szeptember 26-tól röplabda edzést tart a Felsővárosi Fésüs Röplabda Akadémia iskolánkban. 

tovább »
2018.09.25