2018 Volksbund Camp Élménybeszámoló

 Az első nap iszonyatosan izgalmasnak érkezett. Amikor felértem Budapestre a laktanyába, szinte alig akartam elhinni hogy alig egy óra múlva találkozhatok a régi barátaimmal. Persze nem voltam elzárkózva az új táborozóktól sem, de először a régieknek akartam köszönni. Épphogy leültünk a magyar társasággal beszélgetni, már fel is csendült az a mondat amit mindenki várt: „MEGJÖTTEK A NÉMETEK!!”


 Kimentünk a felső szinten levő teraszra és alig vártuk hogy felérjenek az emeletre. Az első pár nap egy kicsit nehéz volt a beilleszkedés, de utána sikerült annyira feloldódniuk a német diákoknak, hogy alig bírtuk őket alvásra csábítani. A laktanyában lévő tartózkodás kicsit katonás volt, de a Teamerek rugalmasak voltak és különböző szórakoztató programokat találtak ki. A második héten már Pécsen voltunk, ahol az egész ház a miénk volt. Minket sem zavartak és mi sem zavartunk senkit. A városban való csatangolást nagyon élveztünk, főleg amikor még szabadidőt is kaptunk. Voltak pillanatok, amikor még a meleg sem tudott minket megállítani és az eső sem bírt minket otthonmaradásra. Esténként meg kiült a csapat a kertbe grillezni vagy egy kis bogrács partira. Mindig találtunk valami jó, közös témát és nem érdekelt minket, hogy a velünk szemben ülő milyen anyanyelvű.
Amikor az utolsó nap közölték velünk, hogy pakoljunk, szinte ketté tört a szívünk. Összességében ez egy nagyon jó tábor volt és bármikor megismételném újra és újra.
Bódis Laura
 
 
2018.12.05